Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Мати Георгія дозволила слідчі дії з фрагментами черепу

Кримінал 4639 переглядів

Опубліковано - 20.11.2009 11:10 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Мати Георгія дозволила слідчі дії з фрагментами черепу
Справа Гонгадзе. Мати Георгія дозволила слідчі дії з фрагментами черепу
Леся Ґонґадзе погодилася на огляд черепа, який за даними Генпрокуратури, може належати її зниклому сину Георгію Ґонґадзе. Мати журналіста сподівається отримати фрагменти знахідки для приватної експертизи.

Леся Ґонґадзе розповіла, що незабаром відвідає Генпрокуратуру, де в присутності адвоката Андрія Федура та членів комісії огляне череп, знайдений на місці, яке вказав Олексій Пукач.

"У мене є умова, я приїду подивитися, але при цьому я повинна взяти фрагмент для своєї приватної експертизи ДНК, результати якої я не буду розголошувати", - зазначила Леся Ґонґадзе. Вона також повідомила, що планує провести експертизу після президентських виборів в одній з приватних закордонних лабораторій, її вартість обійдеться в 800 євро.

Леся Ґонґадзе додала, що матеріали для експертизи, зуб її сина, який було збережено з дитинства, і фрагменти знайденого черепа, вона збирається перевозити сама. Водночас, вона не відкидає, що Генпрокуратура може відмовитись дати фрагменти, посилаючись на відсутність правових підстав.

Крім того, Леся Ґонґадзе заявила, що слідчий у справі її сина повідомив їй у телефонній розмові про виявлений в таращанському черепі металевий осколок. Мати запевнила, що жодного осколка в голові її сина ніколи не було. Були такі поранення в праву руку і коліно, але не в голову. За її словами, якщо знайдений череп з осколком відповідає даним таращанського тіла, про що заявляє прокуратура, то це доводить, що останки скелета, які є в розпорядженні слідчих, не належать Георгію Ґонґадзе.

Нагадаємо, в жовтні колишній співробітник президентської охорони Микола Мельниченко заявив, що міжнародні експерти визнали автентичними фрагменти його записів (щодо кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе), нібито зроблені у кабінеті колишнього президента України Леоніда Кучми.

Убивство Георгія Ґонґадзе було скоєно восени в 2000 році. 15 березня 2008 Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження й карної розвідки МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачуваний - колишній начальник Головного управління карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 в селі Молочки Чудновського району Житомирської області Пукача було затримано. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників убивства Ґонґадзе.

Пукач вказав правоохоронцям на місце, де виявлено череп, який може належати журналістові.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.