Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Громадяни за тепло платять, а борги - ростуть, як і добробут прихватизаторів

Зона економічного дива 10217 переглядів

Опубліковано - 24.11.2009 16:18 | Всі новини | Версія для друку

Громадяни за тепло платять, а борги - ростуть, як і добробут прихватизаторів
Громадяни за тепло платять, а борги - ростуть, як і добробут прихватизаторів
Борг підприємств комунальної теплоенергетики перед ДК “Газ України” станом на 23 листопада 2009 р. за спожитий з 1 жовтня 2009 р. газ складає понад 888 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДК «Газ України».

Найбільшими боржниками перед компанією за природний газ, спожитий протягом минулого (2008-2009 рр., з 1 жовтня 2008 р.) та нового опалювальних сезонів (2009-2010 рр., з 1 жовтня 2009 р.) є підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької та Луганської областей. Станом на 23 листопада 2009 р. борги перед компанією підприємств ТКЕ кожної з вказаних областей за спожитий з 1 жовтня 2008 р. газ складають від 141 млн грн до 437 млн грн, а рівень оплати - від 59% до 76%. Сума боргу за газ теплопостачальників цих областей перевищує 1,39 млрд грн (при заборгованості всіх підприємств ТКЕ в Україні понад 2,295 млрд грн).

Незадовільними є розрахунки за газ підприємств ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької та Луганської областей і у новому опалювальному сезоні. Станом на 23 листопада 2009 р. рівень оплати підприємств ТКЕ кожної з цих областей за спожитий газ складає лише від 12% до 26%, а заборгованість - від 40 млн грн до 121 млн грн. Сума їхнього боргу перед компанією перевищує 422 млн грн, або 47% від боргу усіх підприємств ТКЕ.

Низькі розрахунки за газ є наслідком незадовільної господарської діяльності підприємств ТКЕ та неефективного керівництва ними з боку місцевих органів влади, сказано в повідомленні.

Від “Аратти”: як відомо, так звані підприємства теплокомуненерго вже давно зникли із власності територіальних громад або частка громади в них, - більш ніж символічна. Як правило - це трубопровідні мережі, які догнивають свого віку.

Проте, фактично - ці комунальні блага мають конкретних власників, при тому, що найцікавіше, жоден із них аж ніяк не збирається позбуватися цього, нібито глибоко збиткового, майна. І цей факт аж ніяк не має негативного впливу на статки зазначених мультимільйонерів. Чим вони й відріняються, від нас громадян, які державою позбавлені права вибору.

І ще один цікавий факт. Найбільшими боржниками які не бажають сплачувати за спожитий газ - є регіони, де уся повнота влади належить партії Віктора Януковича, який нині обіцяє зробити Україну для людей. Питання тільки в тому, кого пан вважає людьми, а кого - холопами.

Бо саме його типу успішний і ефективний уряд, дуже ефективно позбавив нас, українців, права вибору: чи користуватися псевдопослугами, які наповнюють кишені однопартійців Януковича, чи самим подбати про тепло і затишок у власній оселі. Позбавив ліше однією постановою, яку чомусь досі не наважився скасувати уряд Тимошенко. Дивно. Невже їй не відомо, що ліквідувавши цю несправеливість і беззаконня - вона не тільки позбудеться липових боргів, а й суттєво поліпшить наше життя?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.