Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВООЗ вимагає від України прийняти вакцину від грипу без перевірок

Скандал 5080 переглядів

Опубліковано - 25.11.2009 00:58 | Всі новини | Версія для друку

Українці - піддослідні пацюки ВООЗ?
Українці - піддослідні пацюки ВООЗ?
Всесвітня організація охорони здоров’я готова надати Україні безкоштовну вакцину, якщо уряд відмовиться від її тестування та письмово затвердить, що не матиме ніяких претензій до виробника.

Всесвітня організація охорони здоров'я готова надати безкоштовно 5 мільйонів доз вакцини від свинячого грипу, якщо Україна не буде проводити її клінічних досліджень.

Крім того, ВООЗ вимагає на урядовому рівні відмовитися від будь-яких претензій до виробника вакцини, у випадках, якщо вона комусь нашкодить.

"Від Мінохорони здоров'я потрібний так званий лист про наміри. Лист означає, що Україна починає вакцинацію і що країна бере на себе відповідальність не мати претензій до виробників, якщо щось відбудеться. Якщо Україна хоче потрапити до графіка розподілу, то це треба робити швидко", - повідомили представники ВООЗ.

Організація мотивує це тим, що клінічні дослідження вакцини зазвичай тривають півроку, а відтак до другої хвилі епідемії грипу, котру очікують вже навесні, Україна може виявитись не готова.

Щодо якості вакцини та безпеки ВООЗ пропонує повірити його рекомендаціям.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко називає сумніви щодо потреби щеплень політичною агітацією. Чи завозити вакцину, відмовившись від досліджень в Україні, уряд планує визначитись вже 25 листопада.

В той же час екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук вважає, що на сертифікат ВООЗ цілком можна покластися. Однак додає, що схвалювати масову вакцинацію без парламентської підтримки для уряду ризиковано, адже коли щеплення роблять мільйонами, прикрі випадки не рідкість.

Гуманітарної допомоги вистачить для щеплення 10% відсотків українців. Решту вакцини Україні доведеться купувати. Здобути гроші на це уряд сподівається, подолавши вето, яким Президент заблокував мільярд гривень на боротьбу із грипом.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Ющенко заявив, що Всесвітня організація охорони здоров'я надасть Україні 5 мільйонів доз вакцин для профілактики пандемічного грипу в якості гуманітарної допомоги.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.