Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівські провокатори знову сунуть совковий писок у наші справи

Імперія «Совок» 5972 перегляди

Опубліковано - 25.11.2009 13:01 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівські провокатори знову сунуть совковий писок у наші справи
Кремлівські провокатори знову сунуть совковий писок у наші справи
МЗС Росії заявляє, що підписаний Президентом України Віктором Ющенком указ про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття спрямовано на протиставлення України і Росії.

"Це не просто "перекидання" сьогоднішньої політики в історію - це образа пам'яті мільйонів загиблих та їхніх нащадків, у тому числі громадян сьогоднішньої України", - йдеться в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії, розміщеному в середу на офіційному сайті.

Таким чином, МЗС РФ відреагувало на публікацію Указу Президента України Віктора Ющенка Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття.

"Останнім часом видні представники президентської вертикалі в Києві не втомлюються підкреслювати свою зацікавленість у відновленні конструктивного діалогу з Росією. Однак її практична діяльність так чи інакше зачіпає проблематику російсько-українських відносин, не привносить в російсько-українські відносини нічого конструктивного", - підкреслюється в тексті коментаря.

У ньому наголошується, що "публічна риторика на тему мови та історії досі націлена на конфронтацію, на демонтаж російсько-українського добросусідства, культурно-мовну асиміляцію російськомовних регіонів країни в інтересах західноукраїнської меншини, спрямована на протиставлення України і Росії на догоду планам євроатлантистів".

"Під час робочих поїздок по Західній Україні, приурочених до 67-річчя УПА, акценти розставлялися гранично чітко: "західні українці в роки Другої світової війни боролися одразу проти двох світових тоталітарних сил - нацистської та радянської", бойовики УПА проголошувалися як борці з фашизмом - нарівні з ветеранами Радянської Армії", - заявляють в МЗС.

МЗС РФ зазначає, що на офіційному веб-сайті Президента України "множиться число розпоряджень, вбивається в свідомість громадян країни радикально оновлений перелік "знаменних дат" з історії України".

"Новий приклад - указ Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття", яким уряду України пропонується активізувати роботу з визнання організацій, які боролися за незалежність України. У цьому списку згадуються Українська військова організація, Карпатська Січ, Організація українських націоналістів, Українська повстанська армія, Українська головна визвольна рада", - заявляє російське зовнішньополітичне відомство.

МЗС РФ нагадує, що "зовсім недавно, в третьому кварталі цього року, вже було підписано указ" Про святкування 65-річчя Української головної визвольної ради", сформованої у 1944 році як підпільного всеукраїнського парламенту, що проголосив боротьбу з "радянським режимом і німецькими окупантами" . Йшлося в ньому і про меморіальні акції з нагоди 67-річчя УПА".

"Дивно, що досі не видано указ на захист Івана Дем'янюка, що очікує у ФРН судового вердикту за обвинуваченням у знищенні євреїв у гітлерівських концтаборах. Адже за військового злочинця офіційно клопоче Львівська обласна рада", - підкреслюється в коментарі.

"А ось про спільну боротьбу народів СРСР проти гітлеризму, про Українські фронти, які прокладали у складі Радянської армії шлях до Перемоги, про партизанський рух на території, окупованій фашистами України, русофоби воліють не згадувати", - також наголошується в документі.
Від “Аратти”: власне, ми українці абсолютно не зазіхаємо на право Кремля втюхувати мільйонам російських громадян своє бачення історії. Це - виключне й невід'ємне право народів Росії обирати собі владу та приймати або ні її офіційну точку зору на ті чи інші події, явища тощо. В тому числі - щодо трактування певних історичних подій. Якщо більшості росіян довподоби перебувати у "світлому" комуністичному минулому, відроджувати сталінські концтабори, буцегарні, голодомори, свято берегти криваві традиції чекістів - це їхній вибір і ми, українці, його поважаємо. Не беручи на себе право судити росіян, хіба що по-людськи їм спічувати.

Зрозумло, при тому, ми вживатимемо всіх заходів, щоб у нас, в Україні, нічого подібного не повторилося. Бо занадто дорого коштувало кожній українській родині оте більшовицьке щастя.

При цьому ми вчергове можемо нагадати кремлівським товаріщам, що Україна - вже давно не окраїна їхньої імперії, а незалежна держава. І переважна більшість українців - не відчуває ні жалю за минулим, ні бажання повертатися "у сім'ю братніх народів", а тим більше - відроджувати кримінально-більшовицьку диктатуру.

Саме із цієї причини ми вважаємо, що наш, не більшовицький погляд на власну історію - це виключно наше право, як і право давати оцінку нормативним документам обраного нами Президента.

Саме тому, ми сприймаємо подібні провокації Кремля як прояв агресії, зазіхання на наші суверенні права й свободи.

Ми цілком свідомі, що кожна така провокація є свідченням того, що у Кремлі не полишають намірів так чи інкше "приєднати" нас, разом із землею, до території пограбування та бєспрєдєлу російських чиновників, які вже давно стали бандитами у законі. І виходячи саме із цієї реальної загрози кожному із нас ми будемо виходити, формуючи нашу, українську владу.

Ми звртаємося до політичних партій, які вважають себе не більшовицькими й українськими: об'єднатися навколо нашої, абсолютно народної ініціативи.

Ми пропонуємо їм організувати збір пам'ятників тоталітарної ідеології, підручників комуністичної історії, ідеологічних творів соціалістичного реалізму, які не становлять художньої чи бібліографічної цінності та централізовано відправити цей гуманітарний вантаж у Москву. Тим самим, ми цивілізовано повернемо хазяйвам їхню ідеологічну спадщину, і, принаймні, позбавимо Кремль приводів улаштовувати політичні провокації на цю тему.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.