Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Пукач нібито здав Литвина

Кримінал 5946 переглядів

Опубліковано - 26.11.2009 12:59 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Пукач нібито здав Литвина
Справа Гонгадзе. Пукач нібито здав Литвина
генерал Олексій Пукач заявив, що отримав від екс-глави МВС Юрія Кравченка наказ убити журналіста Георгія Ґонґадзе після того, як той вийшов з кабінету Володимира Литвина, нинішнього спікера, а на той час глави Адміністрації Кучми.

Про це повідомляє газета "Сєгодня" з посиланням на власні джерела.

Видання з посиланням на компетентні джерела в правоохоронних органах пише, що експерти, які вивчали автентичність записів екс-охоронця президента Кучми Миколи Мельниченка, підтвердили автентичність голосів на них Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юрія Кравченка та інших відомих в Україні людей.

"Генпрокуратура мовчить, щоб не зробити якого-небудь різкого руху, який буде дуже дорого коштувати і Медведьку, і його заступнику Голомші, куратору справи Ґонґадзе, - сказав один з колишніх заступників генпрокурора. - Але насправді ГПУ визначається, як бути з Литвином, який не приходить до керівника слідчої групи Олександра Харченка. З одного боку, спікер - один з ключових фігурантів справи Ґонґадзе, з іншого - особа недоторканна. Його не можна доставити до Харченка примусово. Але слідство все одно до нього підбирається. І йому краще прийти самому".

Водночас, газета зазначає, що на раніше опублікованих плівках (які і перевірялися німецькими експертами) ні Кучма, ні Литвин, ані хто-небудь інший не говорить прямо про вбивство Ґонґадзе, але "записи можуть зіграти в комплекті зі свідченнями Олексія Пукача" .

"За даними наших джерел, генерал сказав, що отримав наказ від Кравченка вбити Ґонґадзе незабаром після того, як голова МВС вийшов з кабінету Литвина. Хоча це, звичайно, само по собі провину спікера не доводить, проте "смутні сумніви" з'являються", - пише Сегодня.

У свою чергу прес-секретар Литвина Ольга Чорна заявила, що не знає, чи викликали її шефа в Генпрокуратуру і чи збирається він туди йти. А народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський вважає, що спікеру боятися нема чого. "Литвин ніякого відношення до Ґонґадзе не має. Він перебуває далі від цієї справи, ніж Ющенко, Мороз чи з ними", - сказав нардеп.

Водночас, слідча група отримала переклад висновків фоноскопії записів, які досліджувала група експертів одного з інститутів Німеччини, повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Ці матеріали долучено до інших, що вже є в кримінальній справі", - сказав він. При цьому Бойченко відмовився підтвердити або спростувати заяви Миколи Мельниченка про те, що експертиза визнала плівки автентичними.

Як повідомлялося, вчора, 25 листопада, кандидат у президенти Олександр Мороз закликав Центрвиборчком відреагувати на інформацію ЗМІ про нібито причетність спікера Литвина до вбивства журналіста Ґонґадзе.

Раніше ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура попросила Секретаріат Президента для з'ясування обставин у справі Олексія Пукача, підозрюваного у вбивстві Георгія Ґонґадзе, надати графіки зустрічей і зарубіжних візитів екс-президента Леоніда Кучми і голови його Адміністрації, нинішнього спікера ВР Володимира Литвина за 2000 рік.

Колишній охоронець президента Кучми Микола Мельниченко неодноразово заявляв про причетність Володимира Литвина до вбивства журналіста.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.