Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Санепідемстанція підтвердила порушення у роботі київського дельфінарію

Довкілля Регіон: м.Київ 8299 переглядів

Опубліковано - 4.12.2009 16:53 | Всі новини | Версія для друку

У роботі київського дельфінарію виявили порушення
У роботі київського дельфінарію виявили порушення
Санітарно-епідеміологічна служба підтвердила, що київський дельфінарій “Немо” працює без відповідних дозволів.

В листопаді цього року Національний екологічний центр України (НЕЦУ) звернувся до Служби безпеки України (СБУ) і Генеральної прокуратури з проханням зупинити роботу київського дельфінарію Немо і демонтувати його будівлю, повідомляє муніципальне видання “Хрещатик”.

За словами заступника голови НЕЦУ Олексія Василюка, до кінця грудня прокуратура має надати результати перевірки, пише видання.

Раніше, наприкінці вересня природоохоронні організації звернулись до Державної екологічної інспекції, Держземінспекції та Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю з проханням перевірити законність споруди та роботи дельфінарію Немо ТОВ НЕРУМ.

"Ми отримали відповіді від усіх, крім прокуратури міста. Тому вирішили звернутися ще й у Генеральну прокуратуру та СБУ", каже заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

Начальник Держземінспекції Києва Андрій Озерчук у своїй відповіді НЕЦУ повідомив: "ТОВ НЕРУМ самовільно займає земельну ділянку і використовує її для розміщення споруди дельфінарію, про що складено відповідний акт".

Держземінспекцією також було проведено розрахунок шкоди, заподіяної внаслідок самовільного використання земель, що становить 10927,53 гривень, пише видання.

"Цього тижня ми отримали листа від санітарно-епідеміологічної служби Києва. У ньому говориться, що дельфінарій не отримував дозвільного висновку СЕС. Виходить, що заклад працює абсолютно незаконно. Крім цього, було звернення до Київенерго та Київводоканалу з відключення дельфінарію від комунікацій", повідомив Василюк.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.