Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Мельниченко публічно назвав Литвина замовником вбивства

Кримінал 4755 переглядів

Опубліковано - 8.12.2009 11:44 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Мельниченко публічно назвав Литвина замовником вбивства
Справа Гонгадзе. Мельниченко публічно назвав Литвина замовником вбивства
Колишній охоронець Президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко заявив, що замовником вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе є нинішній спікер ВР, екс-глава Адміністрації Кучми Володимир Литвин.

Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу "Золота булава" на Першому телеканалі.

Мельниченко, відповідаючи на запитання ведучої, чи може він у прямому ефірі назвати прізвища замовників вбивства Георгія Ґонґадзе, сказав: "Так, я можу. Замовником вбивства Георгія Ґонґадзе є голова Верховної Ради України Володимир Литвин".

При цьому Мельниченко також висловив готовність "стати перед будь-яким судом і надати докази".

Нагадаємо 26 листопада газета "Сєгодня" з посиланням на власні джерела повідомила, що генерал Олексій Пукач заявив, що отримав від екс-глави МВС Юрія Кравченка наказ убити журналіста Георгія Ґонґадзе після того, як той вийшов з кабінету Володимира Литвина, нинішнього спікера, а на той час глави Адміністрації Кучми.

Видання написало, що експерти, які вивчали автентичність записів екс-охоронця президента Кучми Миколи Мельниченка, підтвердили автентичність голосів на них Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юрія Кравченка та інших відомих в Україні людей. Один з колишніх заступників генпрокурора сказав Сьогодні: "Генпрокуратура визначається, як бути з Литвином, який не з’являється до керівника слідчої групи Олександра Харченка. З одного боку, спікер - один з ключових фігурантів справи Ґонґадзе, з іншого - особа недоторканна. Його не можна доставити до Харченка примусово. Але слідство все одно до нього підбирається. І йому краще прийти самому ".

Раніше ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура попросила Секретаріат Президента для з'ясування обставин у справі Олексія Пукача, підозрюваного у вбивстві Георгія Ґонґадзе, надати графіки зустрічей і закордонних візитів екс-президента Леоніда Кучми і голови його Адміністрації, нинішнього спікера ВР Володимира Литвина за 2000 рік.

У свою чергу Литвин, коментуючи справу Ґонґадзе і заяви про його причетність до неї, сказав: "Моя єдина провина полягає в тому, що я в той час працював в Адміністрації Президента".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.