Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Норвежці і блогери дізналися про чергову невдачу російської “Булави”

Технології 5802 перегляди

Опубліковано - 10.12.2009 01:54 | Всі новини | Версія для друку

Норвежці і блогери дізналися про чергову невдачу російської “Булави”
Норвежці і блогери дізналися про чергову невдачу російської “Булави”
У середу вранці відбувся черговий пуск широко розрекламованої російським керівництвом балістичної ракети “Булава”, який, за непідтвердженими даними, знову закінчився невдачею

Повідомлення про невдалий пуск "Булави" з'явилися в російських форумах і блогах, а також у норвезьких ЗМІ, після того як жителі міста Тромсе (Tromso) на півночі країни в середу вранці спостерігали незвичне атмосферне явище, повідомляє Lenta.ru.

Як повідомляє сайт Itromso.no, приблизно о 7:50 за місцевим часом в небі з'явився яскравий об'єкт, який рухався по спіралі, а потім зник. Численні очевидці події відзняли те, що відбувалося, на фото-та відеокамери. Світлини, зокрема, можна побачити на сайті Itromso.no.

Норвежці, що спостерігали незвичне атмосферне явище, звернулися до місцевих авіадиспетчерів, однак ті не змогли пояснити його природу.

Пізніше на форумі Flot.su, в розділі, де публікуються повідомлення про безпеку мореплавання і погоду, з'явилося повідомлення, в якому опублікували попередження, передане з Архангельська, про заборону навігації в деяких районах Білого моря у зв'язку з пуском ракет. Про те, що мова йде про пуск "Булави", пізніше написали багато російських блогерів.

Потім норвезькі ЗМІ стали публікувати коментарі місцевих військових і метеорологів, які заявили про те, що незвичайне атмосферне явище було пуском російської ракети. З посиланням на джерело в російському Міноборони телеканал TV2 повідомив, що запущена ракета - це "Булава".
АПЧ “Дмітрій Донской”
АПЧ “Дмітрій Донской”
Про те, що пуск "Булави" був зроблений у середу вранці, написала і "Россійская газета" з посиланням на свої джерела в ВМФ. За відомостями видання, екіпаж АПЧ “Дмітрій Донской” виконав свою роботу по запуску і повернувся на базу.

Як пише газета, з російських військових інформацію про невдалий пуск "Булави" побічно підтвердив лише начальник 12-го Головного управління Міноборони Владімір Вєрховцєв. Він заявив журналістам, що ядерна частина ракети давно готова, однак "приставляти" її поки що нікуди.

Широко розрекламована ракета не бажає вести себе так, як потрібно: то відхилиться від курсу, то підірве сама себе відразу після старту. "Россійская газета" зазначає, що для всіх буде краще, якщо генерал Вєрховцєв і його підлеглі притримають ядерні головки, заготовлені про запас для "Булави", на своїх арсеналах. А нові обличчя в керівництві Московського інституту теплотехніки і призначений днями новий генеральний директор конструкторського бюро "Рубін" Андрєй Дьячков не стануть звалювати всю провину на попередників і самі закотять рукава.

Балістична ракета "Булава", дальність польоту якої становить 8 тисяч кілометрів, має стати основним озброєнням стратегічних підводних човнів "Юрій Долгорукій", "Александр Нєвський" і "Владімір Мономах" проекту 955/955A "Борєй".

За винятком останнього пуску, інформація про який не підтверджена Міноборони РФ, з 2005 року було проведено 11 випробувань нової ракети, з яких шість виявилися невдалими. При цьому повністю успішним було визнано лише одне випробування.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.