Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після невдалого піару. Президент зажадав звільнення Луценка

Влада 3783 перегляди

Опубліковано - 10.12.2009 12:24 | Всі новини | Версія для друку

Після невдалого піару. Президент зажадав звільнення Луценка
Після невдалого піару. Президент зажадав звільнення Луценка
Після учорашнього демаршу Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка із піар-наради у Президента Віктора Ющенка, присвяченої міжнародному дню боротьби із корупцією, сьогодні гарант звенувся з листом до прем’єра про його звільнення.

Враховуючи важливість документу і з міркувань поваги до найвищої посади у державі, подаємо текст листа Президента України Віктора Ющенка до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко без змін та коментарів:

Прем'єр-міністру України Ю.В.ТИМОШЕНКО

Шановна Юліє Володимирівно!

Звернутися до Вас мене спонукає значне послаблення активності боротьби із корупцією та злочинністю.

За останні роки Україна суттєво погіршила свій рейтинг доброчесності: із 99 місця у 2006 році до 146-го у 2009 році. Згідно із черговим звітом міжнародної правозахисної організації Transparency International щодо рівня корупції у світі «Барометр глобальної корупції -2009» Україна посіла останню сходинку серед «нових незалежних країн».

Упродовж десяти місяців поточного року утримується тенденція зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (на 13,9 %) та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (на 15,4 %). Послаблення активності боротьби з корупцією відбулося в основному за рахунок органів внутрішніх справ (на 40,2 %), кількість притягнутих до відповідальності корупціонерів за матеріалами МВС України скоротилася із 1433 до 858 осіб. Погіршилася якість збору доказів корупційної діяльності. Відсоток закритих адміністративних справ у поточному році зріс до 22,3 %.

Водночас кількість злочинів зростає, однак їх розкриття щомісяця стає все нижчим і досягло, на мій погляд, критичної межі, коли залишаються нерозкритими більше 30 % злочинів. Окрім того, на 1 грудня поточного року залишилися нерозкритими з минулих років майже 7 тис. умисних убивств, 18 тис. розбоїв, 216 тис. грабежів та близько 1 млн. 400 тис. крадіжок. А за кожним із цих злочинів стоїть скривджений громадянин України, який чекає захисту від державних правоохоронних інституцій.

Свої непрофесійні дії та провальні результати роботи Ю.В.Луценко намагається перекласти на інших осіб.

Мушу констатувати, що сьогодні правоохоронні органи продовжують працювати неефективно. Головне завдання правоохоронної системи, яке полягає у безумовному забезпеченні конституційних прав і свобод кожної людини і громадянина, не виконується.

Неодноразове привернення уваги Міністра внутрішніх справ України до активізації роботи у системі правоохоронної діяльності ігнорується.

Ураховуючи викладене, пропоную невідкладно звернутися з поданням до Верховної Ради України про звільнення Ю.В.Луценка із займаної посади Міністра внутрішніх справ України.

З повагою

Віктор ЮЩЕНКО
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.