Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд відібрав кримські маяки у російського флоту. Росія, звичайно, не збирається підкорятися рішенню українського суду

Захист держави Регіон: Автономна республіка Крим 10683 перегляди

Опубліковано - 12.09.2006 21:35 | Всі новини | Версія для друку

Маяк на мисі Сарич
Маяк на мисі Сарич
Севастопольський апеляційний господарський суд виніс ухвалу, що маяки на південному побережжі Криму, які використовуються Чорноморським флотом РФ (ЧМФ), є власністю України.

Севастопольський Апеляційний господарський суд постановив вилучити з незаконного володіння Міністерством оборони Російської Федерації маяки „Тарханкутський”, „Євпаторійський”, „Солодунов” (поблизу міста Саки), „Ай-Тодорський”. Загалом це - 22 навігаційно-гідрографічні об’єкти, які згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №1252 від 17 серпня 1998 року належать Міністерству транспорту України. Про це повідомив голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" Олег Яценко, повідомляє "Газета по-українськи".

Він нагадав, що справа розглядалася протягом багатьох років, зокрема у Вищому господарському суді України, звідки була повернена до суду АРК. Всього по цій справі зібрано 7 томів документації.

За словами Яценка, „Студентське братство” в рішенні суду бачить в першу чергу висновок - юридичну експертизу про законність його вимог щодо негайного повернення усіх маяків та інших об’єктів, що незаконно утримуються Російською Федерацією в Криму.

- Суд ще раз підтвердив законність усіх претензій української сторони як відносно маяків, так і будівель, що знаходяться на території маячних містечок, - сказав він.

Яценко повідомив, що „Студентське братство” надішле звернення до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з проханням дотриматися обіцянки, даної ним 28 червня цього року у Севастополі, коли той в інтерв’ю журналістам запевнив, що відомство надасть усю необхідну допомогу для забезпечення діяльності державних виконавців при виконанні функціональних обов’язків.

- Також ми будемо вимагати від міністра транспорту і зв’язку України Юрія Рудьковського активізувати місцевий підрозділ - ДП „Севастопольдержгідрографія”, яка відповідає за маяки, щоб та найближчим часом приступила до вилучення і взяття на баланс усіх тих об’єктів, які є в рішенні суду, - сказав Яценко.

У зверненні до Фонду держмайна Валентини Семенюк „Студентське братство” вимагатиме „негайно припинити саботаж грудневої від минулого року Постанови Кабінету Міністрів України щодо проведення інвентаризації майна ЧФ РФ, і нарешті дати звіт за підсумками цієї інвентаризації”.

Росія не збирається підкорятися такому рішенню українського суду

Порядок вирішення спірних питань між Росією і Україною відносно Чорноморського флоту визначений базовими угодами, підписаними урядами двох країн, заявив "Інтерфаксу" у вівторок помічник головкому ВМФ РФ капітан I рангу Ігор Дигало. "Згідно базовим угодам, спірні питання повинні вирішуватися на засіданні змішаної комісії дипломатичним шляхом", - сказав Дигало, коментуючи рішення Апеляційного господарського суду Севастополя.

У головному штабі ВМФ РФ вважають, що спроби української сторони вилучити об'єкти навігаційно-гідрографії з ведення Чорноморського флоту Росії неправомірні. "Росія неодноразово заявляла, що рішення українських сільських, міських і селищних рад і судів відносно майна і об'єктів Чорноморського флоту не мають і не можуть мати якої-небудь юридичної сили хоч би на тій підставі, що вони заперечують базовим міждержавним угодам між РФ і Україною по ЧФ", - сказав "Інтерфаксу" у вівторок високопоставлений представник головного штабу ВМФ РФ.

Він підкреслив, що командування російського флоту розглядає дії судових виконавців "як спробу неправомірного вилучення майна флоту з використанням судової системи". "Командування вважає, що дані дії направлені на штучне загострення ситуації навколо питань базування флоту на території України, і наполягає на безумовному дотриманні Києвом домовленостей про продовження переговорного процесу із питань навігаційно-гідрографічних об'єктів з метою розробки угоди по їх використанню", - повідомив співбесідник агентства, повідомляє NEWSru.com.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.