Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космічний телескоп знайшов нові екзопланети

У світі науки 6731 перегляд

Опубліковано - 5.01.2010 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Космічний телескоп знайшов нові екзопланети
Космічний телескоп знайшов нові екзопланети
Орбітальний телескоп Кеплер, призначений для пошуку схожих на Землю планет за межами Сонячної системи, зібрав свій перший врожай, виявивши п’ять раніше невідомих екзопланет.

Про це повідомляє Лабораторія реактивного руху NASA.

Про відкриття нових планет, що одержали позначення Kepler 4b, 5b, 6b, 7b і 8b, було оголошено у понеділок, 4 січня, на брифінгу в Американському астрономічному товаристві у Вашингтоні.

"Ці спостереження допоможуть нам краще зрозуміти, як планетні системи еволюціонують і формуються з газопилових дисків ... Ці відкриття також показують, що наш науковий інструмент працює добре", - сказав науковий керівник проекту Вільям Боруцький.

Знайдені Кеплером екзопланети належать до класу так званих "гарячих юпітерів" - газових гігантів, схожих на Юпітер або Уран, але на відміну від них, обертаються на дуже малій відстані від зірки.

Найменша планета з п'яти відкритих розміром приблизно з Нептун, величина інших перевищує розміри Юпітера. Період обертання їх навколо світил становить від 3,3 до 4,9 доби, а температура у верхніх шарах варіюється від 1,2 тисячі до 1,65 тисячі градусів Цельсія. Всі нововідкриті планети обертаються навколо зірок, які більш гарячі і більші за Сонце.

Як розповів директор астрофізичного підрозділу Nasa Джон Морз, "ми очікували, що перші планети, які зможе знайти Кеплер, будуть розміром з Юпітер і перебуватимуть на коротких орбітах.

За словами Морза, з часом нагромадження даних дозволить Кеплеру виявляти менші планети з більш довгоперіодичними орбітами, наближаючись до першої планети, близької за параметрами до Землі.

Американська космічна обсерваторія Кеплер, що належить NASA, призначена для пошуку подібних до Землі екзопланет - планет за межами Сонячної системи.

Зонд Кеплер, названий на честь великого астронома Йоганна Кеплера, шукає планети транзитним методом - фіксуючи коливання яскравості зірок при проходженні планети по її диску. Як очікується, протягом трьох з половиною років польоту телескоп зможе відстежити понад 100 тисяч зірок та їхніх систем.

Очікується, що запущений у березні 2009 року зонд Кеплер протягом трьох з половиною років польоту зможе вивчити більше 100 тисяч зірок та їх систем.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.