Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Різдв’яний подарунок киянам від мера: знищено ще одну пам’ятку історії

Скандал Регіон: м.Київ 5174 перегляди

Опубліковано - 8.01.2010 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Різдв’яний подарунок киянам від мера: знищено ще одну пам’ятку історії
Різдв’яний подарунок киянам від мера: знищено ще одну пам’ятку історії
У ніч на Різдво у Києві, на Набережному шосе, було зруйновано пам`ятку архітектури - Перший київський водопровід.

Про це повідомила завідувачка відділом Науково-дослідного інституту пам'яткоохоронних досліджень Валерія Ієвлева.

"Там цілий ряд старих водопровідних споруд, які були пам`ятками архітектури і техніки. Зараз їх зруйнували", - сказала Ієвлева.

За її словами, про те, хто причетний до руйнування пам`яток, невідомо. "Тривають роботи з розбирання пам`яток. Зараз їх обносять парканом. Внутрішня частина вже зруйнована повністю. В Інтернеті були повідомлення про те, що ці ділянки було продано. Особа, якій вони були продані, не називалася. Зараз на цих ділянках ведеться активна підготовка до нового будівництва", - відзначила Ієвлева.

Ці пам`ятки знаходяться поряд з Пам`ятником Магдебурзькому праву. Зокрема, зліва від пам`ятника знаходиться вже зруйнована нова машинна станція, а поряд з нею - споруда над водопровідним резервуаром. Праворуч від Пам`ятника Магдебурзькому праву знаходиться стара машинна станція, яку ще не зруйновано.

Крім того, Ієвлєва повідомила, що ці споруди стоять на обліку як пам`ятки науки і техніки з 2007 року.

Однак протягом останніх років їх кілька разів підпалювали. Одна з таких споруд - так званий дерев`яний будинок Іванова, одного з тих, хто створював перший київський водопровід, - було спалено минулого року, сказала вона.

За словами Ієвлевої, територію, де знаходяться пам`ятки, згідно з Генеральним планом Києва визначено як "зону ландшафту, що охороняється, "Київські схили"". "Там взагалі будувати не можна, ну а якщо там є пам`ятки, їх, безумовно, треба зберігати", - відзначила Ієвлева.

За її словами, ці споруди дуже міцні, і товщина їх стін близько півтора метрів. На запитання, як руйнувалися ці пам`ятки, Ієвлева, яка була на місці пам`яток після їх руйнування, сказала: "Ломиком, бульдозером, пригнали техніку вночі, щоб ніхто не бачив. Мені подзвонив один з колег, сказав учора увечері, що пригнали техніку".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.