Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Марсі знайшли пісчані дерева

У світі науки 5983 перегляди

Опубліковано - 14.01.2010 10:48 | Всі новини | Версія для друку

На Марсі знайшли пісчані дерева
На Марсі знайшли пісчані дерева
Фахівці NASA виявили на кількох знімках поверхні Марса, зроблених камерою HiRISE, встановленою на апараті Mars Reconnaissance Orbiter, темні утворення, що нагадують за формою дерева.

При погляді на знімки здається, що поряд з пагорбами височіють ряди хвойних дерев, але насправді це всього лише піщані дюни, вкриті замерзлим вуглекислим газом. Навесні лід починає танути і зникати, і "дерева" - всього лише сліди звичайного зсуву.

Як пояснює представник Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору Кенді Хансен, смуги - це пісок, що пересувається через випаровування льоду. Трохи лівіше від центру фотографії можна навіть побачити невелику хмарку пилу, підняту одним зі зсувів.

На іншій фотографії, оприлюдненій вчора NASA, зображено наймолодше лавове поле планети з нині відомих. Воно розташоване в долині Атабаска області Елізіум Планіція в районі екватора. Вчені виявили тут кремнезем і сірчанокисле залізо, які повинні були утворитися в результаті дії кислої води на базальтові матеріали при низьких температурах. Джерело води і відкладень залишається невідомим.

Нагадаємо, наприкінці минулого року фахівці NASA заявили, що в їхньому розпорядженні є серйозні докази того, що життя на Марсі все-таки існує.

Mars Reconnaissance Orbiter перебуває на орбіті Червоної планети з 2006 року. Його головною метою є пошук доказів існування в далекому минулому води на поверхні Марса. Тому основну увагу приділяє зонд полярним регіонам, де найлегше знайти літопис кліматичної історії. На знімку представлена місцевість, що перебуває менш ніж у 400 км від північного полюса.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.