Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко: Янукович і Бойко зв’язані з "РосУкрЕнерго"

Подія дня 9268 переглядів

Опубліковано - 13.09.2006 15:51 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко: Янукович і Бойко зв’язані з "РосУкрЕнерго"
Тимошенко: Янукович і Бойко зв’язані з "РосУкрЕнерго"
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про причетність прем’єр-міністра Віктора Януковича і міністра палива й енергетики Юрія Бойка до компанії "РосУкрЕнерго".

Про це вона сказала, представляючи сьогодні в парламенті проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії з розслідування об’єктивності встановлення нових тарифів на природний газ для населення.

Зокрема, Тимошенко назвала дії влади "газовою махінацією", якка, за її словами, почалася ще в часи президентства Леоніда Кучми і прем’єрства Віктора Януковича, а НАК "Нафтогаз України" очолював Юрій Бойко.

"Вони такою трійкою ще в 2001 році привели на Україну "Росукренерго", і ця компанія щорічно почала відмивати для цих високопоставлених посадових осіб близько 2 млрд доларів живими грішми щорічно", - підкреслила Тимошенко.

За її словами, в останні роки ця компанія підсилилася, вийшла на внутрішній ринок України, захопила газові сховища і сьогодні є монополістом постачань природного газу в Україну. "Як і раніше, до цієї компанії мають безпосереднє відношення - як до підстави, так і до керування, ті ж чиновники вищого рівня - Янукович і Бойко, які і сьогодні продовжують програму захоплення України через "Росукренерго", через передачу пакетів облміськгазів цієї компанії, і ця програма передачі власності на газові розподільні мережі вже придбала такий масштаб, що вимагає втручання ВСК", - сказала Тимошенко.

У той же час народний депутат Василь Кісельов, який представляв альтернативний проект постанови і який фактично був підтриманий 230 голосами, зазначив, що перевіряти положення речей у газовій сфері не можуть люди, які були причетні до цієї галузі і які, за його твердженням, і призвели до поганого стану речей у цій сфері.

Він зазначив, що саме при прем’єрстві Тимошенко почався ріст цін на російський газ.

Як повідомлялося раніше, лідер БЮТ заявляла про те, що причиною підвищення тарифів на газ для населення є компанія "Росукренерго".

"Саме махінація з газом, яка почалася не сьогодні, саме - "РосУкрЕнерго", що знаходиться в основі підвищення цін на газ, є сьогодні глобальною причиною, і сьогодні все населення України обкрадається без яких-небудь на це об’єктивних причин", - сказала Тимошенко.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.