Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені виявили популяцію навколоземних астероїдів

У світі науки 5948 переглядів

Опубліковано - 22.01.2010 17:36 | Всі новини | Версія для друку

Вчені виявили популяцію навколоземних астероїдів
Вчені виявили популяцію навколоземних астероїдів
Група дослідників з Космічного інституту в Колорадо дійшла висновку, що в околиці Землі може існувати популяція прихованих астероїдів, повідомляє New Scientist.

Зокрема, в центрі уваги дослідників опинився астероїд 2010 AL30, який 13 січня 2010 пройшов на відстані 130 тисяч кілометрів від нашої планети.

Варто зазначити, що його відмінною рисою був незвичайний орбітальний період - 366 днів, - який був близьким до земного. Це і змусило багатьох фахівців говорити про те, що даний об'єкт може бути відпрацьованим ступенем ракети.

Вчені вважають, що траєкторія астероїда така, що його майже неможливо виявити за допомогою наземної і орбітальної техніки до того, як він пройде у безпосередній близькості від нашої планети.

У свою чергу, астрономи зауважують, що подібні об'єкти раніше існували тільки в теорії, однак після виявлення 2010 AL30 їх існування можна вважати доведеним фактом.

Найбільшу небезпеку для Землі, говорять дослідники, можуть мати об'єкти, орбітальний період яких складає близько 4-ох років. У цьому випадку рух тіла буде "синхронізовано" не тільки з рухом Землі, але і з рухом Юпітера.

Гравітаційний вплив останнього може легко підштовхнути астероїд до зіткнення із Землею.

Нагадаємо, що зовсім нещодавно вчені виявили незвичайний об'єкт - P/2010. Вчені вважають, що ця комета з'явилася в результаті зіткнення пари астероїдів 250 мільйонів років тому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.