Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Презентовано збірку документів спецслужб про Степана Бандеру

Національне питання 6228 переглядів

Опубліковано - 31.01.2010 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Презентовано збірку документів спецслужб про Степана Бандеру
Презентовано збірку документів спецслужб про Степана Бандеру
В Івано-Франківську відбулася презентація тритомника зібрання секретних документів НКВС-КДБ Степан Бандера у документах радянських органів державної безпеки (1939-1959) за редакцією відомого історика, професора Київського національного університету ім. Т. Шевченка Володимира Сергійчука.

У презентації крім самого редактора брали участь народні депутати від БЮТ Дмитро Шлемко та Степан Давмукі, голова Всеукраїнського братства воїнів ОУН-УПА Михайло Зеленчук, голова Братства воїнів ОУН-УПА Карпатського краю Фотій ВОЛОДИМИРСЬКИЙ та інші комбатанти УПА.

Сергійчук зазначив, що, "вивчаючи в спецсховищах величезний масив документів НКВС-КДБ щодо національно-визвольного руху на території Західної України в 40-50-х роках минулого століття, я дізнався правду про цей рух, яку довгі роки ховали від світу бонзи комуно - московської імперії ". На його переконання, "цю правду, відображену у спецдоносах агентів НКВС-КДБ, інших оперативних зведеннях чекістів, і до цих пір, як вогню, бояться антиукраїнські сили в нашій державі і за його межами".

Редактор видання також зауважив, що тритомник видано завдяки депутатам з фракції БЮТ.

"В даний час ця жорстока правда про наше трагічне минуле завдяки старанням народних депутатів з парламентської фракції БЮТ та інших стала доступною мільйонам людей, - відзначив учений. - Відпрацьований і систематизований, завдяки титанічній праці українських істориків та працівників СБУ, у презентованому нині тритомнику масив документів дасть можливість багатьом нашим співвітчизникам, і не тільки їм, переоцінити свої погляди на самий трагічний період новітньої української історії ".

Нагадаємо, 22 січня на урочистостях з нагоди Дня Соборності у Національній опері Президент України Віктор Ющенко заявив про підписання указу про присвоєння Бандері звання Героя України. Дане рішення викликало неоднозначну реакцію як в Україні, так і за кордоном.

29 січня Ющенко визнав воїнів Організації українських націоналістів та Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.