Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович не приховує, що на поляну прем’єра у нього вистроїлася черга

Вибори-2010 5926 переглядів

Опубліковано - 1.02.2010 11:08 | Всі новини | Версія для друку

Янукович не приховує, що на поляну прем’єра у нього вистроїлася черга
Янукович не приховує, що на поляну прем’єра у нього вистроїлася черга
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що прем’єр-міністром після президентських виборів можуть стати і Сергій Тігіпко, і Арсеній Яценюк.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

На питання, чи пропонував лідер регіоналів комусь посаду прем'єра, Янукович відповів: "Я не маю таких прав. Такі права має більшість у парламенті, яка буде сформована тільки після виборів".

"Що стосується моєї окремої думки - я її висловлю напередодні ухвалення цього рішення і на засіданні фракції, і, можливо, на засіданні майбутньої коаліції. Я не хочу багато прізвищ називати", - зазначив він.

"В тому числі може бути і Тігіпко, і Яценюк, і інші. Це люди, які мають право претендувати на цю посаду. Виборці, які проголосували за кандидатів, про яких йде мова, вони голосували за зміни", - заявив Янукович.

Він висловив переконання, що Тігіпко і Яценюк "ніколи не підуть проти своїх виборців".

"Вони голосували за них, тому що виборці хочуть змін в країні, вони хочуть модернізації, вони голосували за оновлення влади, і вони не будуть ніколи голосувати за представників цієї влади", - вважає лідер регіоналів.

"Те, що Юлія Тимошенко нав'язує себе їм різними технологіями, обіцянками, я вважаю, що вона не їх принижує, вона принижує, перш за все, себе", - наголосив Янукович.

Як відомо, раніше Тимошенко запропонувала Тігіпку обійняти посаду прем'єра після її перемоги на президентських виборах.

Від “Аратти”: Янукович неодноразово заявляв, що у разі перемоги на виборах достроково припинить повноваженнчя парламенту, якщо нардепи не підтримають цього програму ( тобто, не створять пропрезидентську більшість). Між тим, згідно з Конституцією, прем'єра призначає парламентська більшість, сформована з фракцій парламенту. Президент лише формально подає подання на прем'єра, кандидатуру якого визначає парламентська більшість.

Не підтримака парламентом програми Президента - не є підставою для дострокового припинення повноважень депутатського корпусу парламенту. Неможливо нині й спровокувати дострокові вибори масовим добровільним складаннями нардепами повноважень.

Враховуючи ці обставини й те, що фракція Партії регіонів не увійшла і не планує входити у правлячу коаліцію - Янукович, у разі обрання його Президентом, навряд чи може розраховувати на зміну уряду.

Не зможе він і швидко внести поправки у Конституціцю. Згідно з чинним законодавством, внести поправки у Конституцію, навіть маючи конституційну більшість, можливо, щонайменше, впродовж 8-10 місяців, тобто за дві пленарні сесії.

Отже у випадку практичної реалізації намірів Януковича - Україну, вірогідніше за все, очікуватиме період паралічу влади, який може тривати щонайменше декілька місяців. Тобто, парламент буде блокуватися фракцією ПР, війна Президента проти легітимного уряду набуде нового імпульсу. На цьому тлі буде розквітати беспредєл чиновників та корупція.

І тоді всі зможуть остаточно переконатися у правдивості гасел Януковича про те, що він несе у суспільство громадянський мир і злагоду. Про зростання добробуту громадян - просто не йтиметься.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.