Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська оборонна промисловість процвітає. Попри кризу

Економіка 5934 перегляди

Опубліковано - 2.02.2010 17:07 | Всі новини | Версія для друку

БТР-4 українського виробництва
БТР-4 українського виробництва
Незважаючи на кризу, 2009 рік був вельми успішнішим для оборонної промисловості України. Минулого року виробництво в ОПК зросло майже на 60%. Майже все пішло на експорт.

Серед лідерів виробництва була авіаційна, суднобудівна галузі та підприємства з виготовлення озброєння й військової техніки. Минулого року експорт продукції українського оборонно-промислового комплексу зріс у півтора рази. Україна активно торгувала літаками, ракетами й кораблями з півсотнею країн. І все це у кризовий рік світової економіки.

Провідний експерт військових програм центру ім. Разумкова Олексій Мельник каже, що це все через реальну відповідність ціни та якості української продукції ОПК. Водночас експерт зауважив: брак достатнього бюджетного фінансування призвів до того, що армія не може закупити вітчизняну техніку і зброю в достатній кількості.

«Світова хвиля переозброєння»

Однак директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак упевнений, що такий попит на українську продукцію ОПК зумовлений «світовою хвилею переозброєння» та незрозумілою ситуацією з доларом: «Команда українських спецекспортерів має відпрацьовані механізми й може гнучко реагувати на всі замовлення ринку. Можна констатувати, що 2009 був роком найбільших замовлень».

Бадрак прогнозує, що 2010 року пріоритетними ринками для української військової техніки та зброї буде Південно-Східна Азія, Близький Схід, країни Африки. Однак держави ЄС не особливо охоче купуватимуть в України продукцію ОПК. Однак з цими країнами будуть укладатися принципово важливі політичні контракти зі співпраці у військовій галузі, зазначив експерт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.