Аратта - На головну

2 червня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські спецслужби переграли ФСБ

Захист держави 7220 переглядів

Опубліковано - 3.02.2010 03:14 | Всі новини | Версія для друку

Будинок ФСБ на Луб’янці
Будинок ФСБ на Луб’янці
Центр громадських зв`язків ФСБ Росії підтверджує інформацію про затримання на території України співробітника цієї російської спецслужби. Затриманого офіцера ФСБ виманив в Україну “перевербований агент”.

Про це повідомив Центр громадських зв`язків ФСБ РФ.

Водночас, у ЦГЗ зазначили, що дії російської сторони носили характер у відповідь і були продиктовані збільшеною вербувальною активністю спецслужб України відносно російських громадян.

У ЦГЗ ФСБ Росії запевняють, що інцидент, зокрема, був викликаний тим, що «громадянин України Руслан Пилипенко, відомий ФСБ як співробітник Головного управління розвідки Міноборони України, починаючи з 2006 року активно займався діяльністю на шкоду інтересам безпеки Збройних сил РФ». Повідомляється, що його протиправні акції були виявлені й задокументовані органами ФСБ РФ.

Також стверджується, що 29 жовтня 2009 року Р.Пилипенка було затримано в Тирасполі на російському військовому об`єкті при здійсненні шпигунських дій. У ході затримання в нього було виявлено й вилучено цифровий фотоапарат із електронною копією документів, що мають гриф "таємно" й "цілком таємно", зміст яких становить державну таємницю Росії. В ході розгляду громадянин України зробив зізнання й ініціативно заявив про готовність надати інформацію про інші розвідувальні акції й агентуру, задіяну в роботі проти Росії.

Зважаючи на той факт, що в поясненнях Р.Пилипенка були суперечності, органу безпеки було наказано утриматися від застосування до нього заходів карно-процесуального характеру й поставлено завдання щодо більш повного з`ясування характеру розвіддіяльності головного управління розвідки Міноборони України щодо російських військових об`єктів, йдеться в повідомленні.

У ЦГЗ ФСБ запевняють, що надалі Р.Пилипенко запропонував співробітнику ФСБ зустрітися 27 січня для передачі відомостей, що нібито свідчать про наявність безпосередніх загроз безпеці російських військових об`єктів у Придністров`ї.

Наразі ФСБ РФ проводить з`ясування обставин інциденту. Про ситуацію, що склалася, керівництво СБУ було своєчасно проінформовано.

«Викликає здивування той факт, що керівництво СБУ поспішило розголосити даний інцидент, оскільки зазвичай подібного роду ситуації врегулюються по лінії взаємодії спецслужб», зазначає ЦГЗ ФСБ РФ й категорично спростовує інформацію Служби безпеки України про нібито застосування до громадянина України Р.Пилипенко будь-яких насильницьких дій або погроз.

Як ми повідомляли, 2 лютого, голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що в Одеській області 27 січня СБУ затримала п`ятеро офіцерів ФСБ Росії, які намагалися отримати відомості у військовій і оборонній сферах, що становлять військову таємницю.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.