Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Демократія в Україні під загрозою знищення

Вибори-2010 5762 перегляди

Опубліковано - 4.02.2010 12:19 | Всі новини | Версія для друку

Демократія в Україні під загрозою знищення
Демократія в Україні під загрозою знищення
Кандидат на посаду Президента України, чинний Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в результаті прийняття Верховною Радою змін до Закону про вибори Президента перед країною постала загроза знищення демократії.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

"Сьогодні ми відчуваємо, що наша країна опинилася перед загрозою повної руйнації демократії. Все, що нам залишалося від старої влади – це проводити чесні і прозорі вибори, але таку можливість Партія регіонів хоче у нас відібрати. Вони хочуть зруйнувати останній здобуток – проводити чесні вибори", - заявила Тимошенко.

Прем’єр-міністр зазначила, що у підготовці законопроекту, внесеного представниками Партії регіонів, попри встановлені норми і регламент, не брали участь профільні комітети Верховної Ради, а народним депутатам не було надано для розгляду порівняльні таблиці до документу.

"Закон міняє всі правила проведення виборів і відкриває магістральний шлях для фальсифікації виборів. Таких безпрецедентних порушень законодавства я в Україні не пам’ятаю", - підкреслила Тимошенко.

Вона зазначила, що у 2004 році саме масові фальсифікації, під час голосування у другому турі виборів Президента, стали причиною масових протестів громадян - Майдану.

Тимошенко сказала, що у разі, якщо Президент Віктор Ющенко підпише цей закон і не вдасться організаційно-правовими заходами зупинити фальсифікаторів - вона звернеться до народу з закликом захистити своє конституційне право на вільний вибір, захистити свої конституційні права і свободи.

Вона повідомила, що в режимі online інформуватиме виборців про перебіг голосування та про всі фальсифікації та порушення виборчого законодавства.
Юлія Тимошенко перед Адміністрацією Президента Кучми. Майдан. 2004 рік.
Юлія Тимошенко перед Адміністрацією Президента Кучми. Майдан. 2004 рік.
"Я буду кожен день, а скоріше, декілька разів на день інформувати суспільство про те, як розгортається процес виборів, де іде загроза, на яких дільничних і окружних комісіях розгортається фальсифікація. Країна в режимі он-лайн буде знати всі повідомлення", - повідомила Тимошенко.

"І я буду боротися за кожен чесний голос в нашій державі, і буду боротися за те, щоб за будь-яких умов вибори були проведені максимально чесно. Якщо це буде зруйновано остаточно, я буду звертатися до народу просто повстати проти таких технологій, які не дають їй можливість чесного волевиявлення", - наголосила Тимошенко.

Втім, поки що вона сподівається, що Президент Віктор Ющенко не підпише закон, який вчора ухвалили з порушенням вимог Конституції.

"Але я все ж таки покладаюся на те, що президент цей закон все ж таки не підпише, тому що тоді буде перекреслено все, що і він виборював у 2004 році. Тому я вірю, що цей закон підписано не буде", - сказала Тимошенко
.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.