Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет-залежність пов’язана з депресією

Охорона здоров`я 10922 перегляди

Опубліковано - 6.02.2010 03:20 | Всі новини | Версія для друку

Інтернет-залежність пов’язана з депресією
Інтернет-залежність пов’язана з депресією
Люди, які маніакально залежні від Інтернету, часто страждають депресіями. І чим більше часу вони проводять в онлайні, тим менш щасливими себе відчувають.

Співробітники Університету Лідса (Великобританія) опитали 1 319 чоловік у віці від 16 до 51 року, щоб оцінити рівень їхньої залежності від Мережі і міру депресії. Як з'ясувалося, депресія тим сильніше, чим довше користувач сидить в онлайні. Нездоровий потяг до Інтернету був виявлений лише у 18 досліджуваних, повідомляє compulenta.ru.

Портрет середнього веб-залежного користувача виглядає так: молодий чоловік близько 21 року, більшу частину часу проводить на порнографічних та ігрових сайтах, а також в онлайнових співтовариствах. Депресія у них в п'ять разів сильніше, ніж у інших.

За словами вчених, зв'язок між інтернет-залежністю і депресією очевидна, проте поки що вони не можуть сказати, що первинне, - провокує депресія розвиток маніакального потягу до Мережі - або ж веб-серфінг тягне за собою виникнення депресії.

Інтернет-залежність була визнана психічною проблемою в середині 1990-х, оскільки мала симптоми, аналогічні іншим маніям: за відсутності інтернет-з'єднання хворого долають депресія, нервозність, похмурість, які негайно проходять, як тільки людина повертається в онлайн.

До речі, в Китаї веб-залежністю страждає кожен сьомий інтернет-користувач...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.