Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Києві відбувся великий жіночий форум

Суспільне життя Регіон: м.Київ 10666 переглядів

Опубліковано - 15.09.2006 15:02 | Всі новини | Версія для друку

Зліва направо: голова Всеукраїнської громадської організації
Зліва направо: голова Всеукраїнської громадської організації "Жінки і діти України" Аліна Комарова, почесна голова Всеукраїнської громадської організації "Союз українок" Атена Пашко, голова Національної ради жінок України Ірина Голубєва, голова спілки жінок України Марія орлик, директор департаменту сімейної та гендерної політики Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту Ельза Лещенко
Вчора на прес-конференції в УНІАН жінки-керівники жіночих організацій України поділилися своїми враженнями від щойно проведеної в Києві 31-ї сесії Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок, яка проходила з 5 по 10 вересня 2006 року.

В Київ з’їхалися жінки з 41 країни світу і обговорювали проблеми захисту прав дітей, покращення стану навколишнього середовища, поглиблення міжнародних зв’язків та миру.

Жінки світу опрацьовували питання забезпечення рівності жінок та чоловіків, врахування гендерних особливостей в усіх сферах суспільного життя, обмінювались досвідом подолання бідності, торгівлі людьми, насилля над жінками, запобігання поширенню ВІЛ-СНІДУ.

У роботі Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок, окрім жінок-делегаток, взяли участь активістки жіночого руху України і почесні гості: посли та представники посольств країн-учасниць, віце-прем’єр-Міністр України Дмитро Табачник, радник Президента України і керівник Головної служби гуманітарної політики Маркіян Лубківський, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та його заступниця Тетяна Кондратюк, Київський міський голова Леонід Черновецький та його заступниця Ірена Кільчицька, перша леді держави і голова наглядової ради Міжнародного Фонду „Україна – 3000” Катерина Ющенко, голова Житомирської обласної ради Ірина Синявська, голова Київської обласної адміністрації Віра Ульянченко, а також жінки-заступники міністрів України, жінки-депутати Верховної Ради України, Київської міської та районних рад.

Національна рада жінок України була створена, як каже її голова Ірина Голубєва, зусиллями жінок-патріоток в 1999 році. В 2000 році вона вступила в Міжнародну раду жінок. І ось вже через шість років приймає у себе в країні таку поважну жіночу делегацію.

Засідання Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок відбувається раз на три роки. Ще не вирішено, де проходитиме наступне жіноче зібрання. Останнє було в 2003 році в Австралії.

Головою Міжнародної Ради Жінок була переобрана пані Анами Тан – голова Національної ради жінок Сінгапура.

Черговою сесією Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок напрацьовано та погоджено план дій ради на наступні три роки. Секретаріату Міжнародної ради жінок (Франція, Париж) доручено сформулювати найважливіші напрямки роботи та проблемні питання, розробити план роботи та протягом двох місяців розіслати до Національних рад - членів Міжнародної ради жінок.

Ключовою темою на три роки роботи ради визначено питання впровадження гендерної рівності у всі сфери суспільного життя.

Делегатки асамблеї дуже задоволені змістом заходів, умовами перебування та вражені красою міста Києва, привітністю та гостинністю киян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.