Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пиво зміцнює кістки

Охорона здоров`я 7103 перегляди

Опубліковано - 10.02.2010 04:09 | Всі новини | Версія для друку

Громадяни! Пийте пиво в міру, зміцнюйте кістки!
Громадяни! Пийте пиво в міру, зміцнюйте кістки!
Вживання пива в помірних кількостях, особливо світлого, сприяє зміцненню кісток і запобігає їхній ламкості, стверджують вчені з Каліфорнійського університету в Девісі (США).

Дослідники заявляють, що в світлому пиві уміщується багато кремнію, який захищає від розвитку остеопорозу (системного захворювання скелета, яке характеризується зменшенням маси кістки в одиниці об’єму та порушенням мікроархітектури кісткової тканини, що призводить до підвищення крихкості кісток та високого ризику їх переломів). Причому, найбільшим вмістом кремнію відрізняється пиво, при приготуванні якого використовувався ячмінь, повідомляє Compulenta.ru.

Кремній в пиві присутній у розчинній формі ортокремнієвої кислоти, яка легко засвоюється організмом. У темних сортах напою його значно менше, оскільки кремній руйнується під час сушіння солоду при високих температурах.

Біологічна роль кремнію у формуванні і здоров'ї кісткової тканини вченим до кінця не зрозуміла, але вважається, що ця речовина допомагає організму виробляти колаген, - один з головних компонентів кісток.

Тим часом остеопороз став чи не епідемією XXI століття. В одній лише Великобританії щорічно реєструється понад 200 тисяч переломів, спровокованих цим захворюванням. Лікування хворих остеопорозом обходиться британському охорони здоров'я у 1 мільярд фунтів стерлінгів на рік. Сьогодні на остеопороз страждають близько трьох мільйонів британців.

Нагадаємо також, що раніше співробітники Університету Естремадури (Іспанія) виявили, що у жінок, які п'ють пиво регулярно, щільність кісток вище, ніж у жінок, що не вживають пиво. Зміцнювальну дію на кісткові тканини, ймовірно, надають рослинні гормони фітоестрогени, що містяться в пиві. Однак учені застерігають: вживання більше двох келихів напою в день може нашкодити не тільки кісткам, але і всьому організму в цілому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.