Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК попередньо підрахував голоси виборців

Вибори-2010 5319 переглядів

Опубліковано - 10.02.2010 13:00 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК попередньо підрахував голоси виборців
ЦВК попередньо підрахував голоси виборців
Голова ЦВК Володимир Шаповал оприлюднив попередні підсумки підрахунку голосів виборців у другому турі виборів Президента.

За цими даними Віктор Янукович набирає 48.95% голосів, або його підтримали 12 481 268 виборців.

Юлія Тимошенко набирає 45.47% голосів, або її підтримали 11 593 340 виборців.

Найбільшу підтримку, за попередніми даними ЦВК, Янукович отримує у Донецькій області - 90.44% голосів, у Луганській області - 88.96%, у м. Севастополь - 84.35%, АР Крим - 78.24%, у Одеській області - 74.14%, Харківській області - 71.35%, у Запорізькій області - 71.50%, Миколаївській області - 71.53%, Дніпропетровській області - 62.70%. Загалом, Януковичу поки що віддали перевагу у 10 областях.

Найбільшу підтримку, за попередніми даними ЦВК, Тимошенко отримує у Тернопільській області - 88.39%, у Івано-Франківській області - 88.89%, у Львівській області - 86.20%, у Волинській області - 81.85%, у Рівенській області - 76.24%, у Вінницькій області - 71.10%, у Київський області - 69.71%, у Хмельницькій області - 69.74%, у Черкаській області - 65.37%. у Чернівецькій області - 66.47%, Загалом Тимошенко поки віддали перевагу виборці 17 регіонів.

Не підтримали жодного кандидата 4.36% виборців.

У виборах взяли участь 25 493 503 громадян України, які мають право голосу.

Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає, що оцінки політиків щодо фальсифікацій та порушень під час виборів є необґрунтованими та перебільшеними.

Про це він заявив на прес-конференції.

За його словами, такі оцінки - це метод політичної боротьби і вони не ґрунтуються на аналізі реальної ситуації. «Щоб дозріла думка, очевидно потрібно почати думати...Дуже часто говорять про порушення навіть тоді, коли їх немає. Це метод політичної боротьби», - сказав він.

Водночас він зауважив, що надасть свою оцінку порушенням під час виборів згодом, коли проаналізує виборчу кампанію. Шаповал вважає, що оцінки міжнародних спостерігачів є найближчими до реального стану речей.

Шаповал висловив сподівання, що сторона, яка програла вибори, не буде позиватися до суду і результати виборів будуть визнані.

Натомість у штабі Юлії Тимошенко вважають інакше.

"Ми отримали достатньо доказів того, що порушення на цих виборах носять системний характер, і це принципове питання. На сьогоднішній день за нашими оцінками близько 10-12% голосів поданих нібито за кандидата в президенти Віктора Януковича, є сфальсифікованими". - повідомив народний депутат від фракції БЮТ Сергій Власенко на прес-конференції .

За його словами, 10-12% голосів, поданих нібито за кандидата в Президенти Віктора Януковича, є сфальсифікованими.

"Ці порушення носять системний характер, тобто це схеми, які застосовувались свідомо задля завищення результату свого кандидата", - сказав Власенко.

Він підкреслив, що задокументовано що в цих фальсифікаціях брала активну участь місцева влада, Це підтвердили також представники окружних комісій від БЮТ, які біли присутні перед журналістами.

"Мова йде про Донецьк і Луганськ, і про Крим, де фальсифікації відбувалися за допомогою органів державного реєстру. Державний реєстр ведуть місцеві органи влади, які на Донеччині і Луганщині, і у Криму повністю контролюються Партією регіонів", - сказав Власенко.

Він повідомив, що зараз вже подано десятки позовів у суди першої інстанції, проте, зокрема про правосуддя казати поки немає можливості. За його словами у судах Луганської області навіть коли сторона відповідача визнає факт порушення - суд ухвалює неправосудне рішення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.