Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США знайдено останки різновиду динозавра, що раніше не досліджувалися

У світі науки 5888 переглядів

Опубліковано - 24.02.2010 13:43 | Всі новини | Версія для друку

У США знайдено останки різновиду динозавра, що раніше не досліджувалися
У США знайдено останки різновиду динозавра, що раніше не досліджувалися
У США виявлено останки різновиду динозавра, що раніше не досліджувалися. Як повідомили вчені-палеонтологи, фрагменти скелету динозаврів було знайдено в плиті пісковика у штаті Юта.

Виявлені кістки належать динозавру, що належить до групи зауроподів - довгошиїх чотириногих рослиноїдних динозаврів, що жили на нашій планеті в період від Юрського до Крейдового періоду - 105 млн років тому.

Вчені повідомили, що виявлено одразу два черепи маловивчених різновидів зауроподів.

Палеонтологи зазначають, що такі знахідки трапляються рідко і є великою удачею для вчених.

Тепер, завдяки виявленим останкам, фахівці зможуть зробити висновки про те, як, зокрема, розвивалися зуби у зауроподів, а також отримати іншу інформацію про цих тварин.

Унікальність нинішньої знахідки підтверджує той факт, що з 120 фрагментів скелетів різних зауроподів, які було коли-небудь виявлено на нашій планеті, цілих черепів було знайдено лише вісім.

Вчені пояснюють цей факт тим, що кістки черепа даного різновиду динозаврів були вкрай крихкими і швидко руйнувалися від будь-якого впливу.

Тим часом, більш ніж три тисячі слідів динозаврів, що жили близько 100 мільйонів років тому, виявили палеонтологи в китайській провінції Шаньдун. Вчені вважають, що тварини втікали від раптової небезпеки. Розкопки в районі міста Чжучен, що традиційно вважається "містом динозаврів" у Шаньдуні (східний Китай) велися протягом трьох місяців. У результаті вченим вдалося виявити безпрецедентну за кількістю слідів ділянку схилу одного з ярів поблизу Чжучена: на площі в 2,6 квадратних кілометри було виявлено понад 3 тисячі слідів динозаврів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.