Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В аварії літака поблизу Києва загинув директор дніпропетровського представництва “Тойоти”

Надзвичайна подія Регіон: Київська область 12094 перегляди

Опубліковано - 18.09.2006 14:44 | Всі новини | Версія для друку

В аварії літака поблизу Києва загинув директор дніпропетровського представництва “Тойоти”
В аварії літака поблизу Києва загинув директор дніпропетровського представництва “Тойоти”
О 16:19 17-го вересня до оперативно-диспетчерської служби ГУ МНС у Київській області надійшла інформація про те, що поблизу села Крюківщина, що в Києво-Святошинському районі, впав приватний літак Л-200 „Морава” (бортовий номер ЛА 0577).

Аероплан летів із аеродрому „Чайка” на Дніпропетровщину, на його борту перебували пілот та три пасажири, котрі загинули на місці, повідомляє прес-служба МНС.

В авіакатастрофі загинув генеральний директор представництва компанії "Тойота" в Дніпропетровську Сергій Мірошниченко, повідомляє 5 канал.

Під час авіакатастрофи стався вилив пального - автомобільного бензину. Бійці МНС проводили проливання місця, щоб запобігти виникненню пожежі.

Після падіння літака, намагаючись хоч когось врятувати, до нього підійшов 36-річний мешканець міста Вишневе, який із сім’єю відпочивав поряд у лісі. В цей момент у літаку спалахнув бак із пальним. Чоловік отримав опіки 70 % тіла ІІІ ступені. Він доставлений до столичного опікового центру.

За інформацією прес-служби Мінтрансу, падіння літака, імовірно, спричинила відмова лівого двигуна.

Створена комісія щодо встановлення причини падіння літального апарату. Відкрита кримінальна справа за статтею 247 Кримінального Кодексу „Порушення правил авіаційних польотів”. На місці аварії чергує один пожежний автомобіль МНС - для запобігання загорянню трав’яного настилу.

Довідка

Двомоторний літак Л-200 "Морава" вважається надійним та найменш вибагливим п'ятимісним літаком у своєму класі. Він дозволяє виконувати маршрутні польоти за будь-яких метеорологічних умов вдень і вночі на відстань до 1500 км з крейсерською швидкістю 285 км/год, за що отримав назву "аеротаксі" (в народі за характерний звук двигунів його прозвали "бджілка") - польоти здійснюються з використанням автомобільного бензину А 76-95. Л-200 дозволяє проводити посадки на обмежені, ґрунтові і бетонні смуги.

Нагадаємо, що літак Л-200 є продуктом Чехословацької республіки, сконструйований Ладиславом Шмрчеком. Перший прототип аеротаксі був випробуваний 1957 року. Після обладнання двигунами Вальтер Мінор (Walter Minor) М-337 потужністю 157 кВт (210 к.с.), в 1960 р. L-200A отримав в Державному авіаційному управлінні сертифікат льотної придатності. Перша з шести схвалених машин злетіла в 1960 році. До 1968 р. було побудовано понад 1000 літаків.

Літак Л-200 "Морава" експортувався в об'ємах, незвичних для легких літаків країн Східної Європи.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.