Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліційні пристрасті. Регінали ліпитимуть коаліцію з позафракційних

Регіональні новини 7143 перегляди

Опубліковано - 3.03.2010 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Коаліційні пристрасті. Регінали ліпитимуть коаліцію з позафракційних
Коаліційні пристрасті. Регінали ліпитимуть коаліцію з позафракційних
Народний депутат Тарас Стецьків висловив упевненість в тому, що після голосування за відставку уряду шанси на вхід НУ-НС у коаліцію із ПР різко зменшилися. Якщо дотепер не було більшості, то після сьогоднішнього голосування її тим більше не буде.

За словами депутата, люди, які голосували за відставку уряду, спробують скласти так звану технічну коаліцію із ПР, КПУ, БЛ і фракцією позафракційних. Що в принципі не відповідає ні вимогам Конституції, ні Регламенту.

«Швидше за все, регіонали різними маніпуляціями й напівзаконними діями створять вигадливу коаліцію, утворивши в парламенті позафракційну фракцію, чи винайдуть щось інше, адже в них достатньо юристів», - сказав політик.

На уточнююче запитання із приводу «технічної коаліції» - чи означає, що вона не буде оформлена юридично, Т.Стецьків сказав: «Вона буде технічною, тому що не матиме ідейно-політичної основи. Це буде коаліція для того, щоб обрати прем'єра й новий уряд. Це буде коаліція на два дні: перший був сьогодні, другий буде під час голосування за новий уряд. Потім коаліція буде не потрібна, бо щоразу вони збиратимуть голосу відомим їм способом».

За словами Стецьківа, Партію регіонів не зупинить і те, що Конституція не передбачає існування «фракції позафракційних».

«Вони поміняють регламент (ВР - ред.), президент підпише цей закон, а всі непорозуміння нам порадять вирішувати в КС, який розглядатиме це питання протягом року», - додав Стецьків.

На думку Стецьківа, «Нашій Україні» не варто було провадити консультації щодо можливості створення коаліції із ПР.

«Нашу Україну» спеціально втягли в ці переговори, хоча я із самого початку казав, що згода «регіоналів» на прем'єрство для НУ-НС - це блеф», - сказав політик.

«Лічильник розпуску парламенту вже увімкнувся», - резюмував Стецьків, додавши, що «за два дні до розпуску «Нашій Україні» скажуть: погоджуйтеся на прем'єрство Азарова або йдіть на дострокові вибори, або їх попросять виключити групу депутатів із фракції ( НУ-НС), щоб вони могли створити «фракцію позафракційних» для технічної коаліції».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.