Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Янукович вручив урізані Шевченківські премії

Влада 4916 переглядів

Опубліковано - 9.03.2010 16:22 | Всі новини | Версія для друку

Президент Янукович вручив урізані Шевченківські премії
Президент Янукович вручив урізані Шевченківські премії
Сьогодні у Каневі Президент України Віктор Янукович вручив національні премії імені Тараса Шевченка представникам творчої інтелігенції.

Про це повідмила прес-служба.

Високих державних нагород удостоєні одинадцять осіб (цього року на виплату Шевченківських премій виділено 1,3 млн. грн.).

Урочиста церемонія відбулася в Канівському літературно-меморіальному музеї ім. Т. Шевченка в рамках святкування 196-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Під час зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі, говорячи про те, що українська мова залишається в Україні державною, Президент України Віктор Янукович зазначив, що ті «перекоси» у мовній політиці, яких припустилася колишня влада, призвели до приниження і ущемлення прав як російськомовних громадян, так і представників інших національностей в Україні.

«Все це необхідно виправити і врахувати у мовній політиці, у тому числі – в процесі імплементації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин», – наголосив Глава держави.

Між тим, Адміністрація Президента Віктора Януковича скоротила розмір цьогорічної Шевченківської премії на 40 тисяч гривень.

Про це сказав голова Шевченківського комітету Микола Жулинський в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ми зважаючи на інфляцію, і щоб підняти престиж премії, раніше просили Президента України Віктора Ющенка і підняти до 200 тисяч. Таке погодження було, але оскільки в бюджеті цього року уряд визначив на премії 1 мільйон 300 тисяч, тому адміністрація президента, не виходити за межі цієї цифри, і залишила цьогорічну премію 130 тисяч", - сказав Жулинський.

В Адміністрації Президента вважають, що у кризовий час сума в 130 тисяч гривень для Шевченківської премії є абсолютно нормальною.

Про це заявила заступник глави Адміністрації Ганна Герман журналістам, коментуючи заяву голови Шевченківського комітету Миколи Жулинського про скорочення суми премії з 170 до 130 тисяч гривень.

Вона наголосила, що коштів було виділено стільки, скільки їх було на рахунках Шевченківського фонду.

"Сам Шевченко жив скромно, жив у потребі, і для того, щоб його викупити з кріпацтва, російською інтелігенцією було зібрано 2,5 тисячі рублів", - сказала Герман. Вона пообіцяла, що як тільки економіка вийде з кризи, премію буде збільшено.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.