Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Толерастія на марші: у Росії пропонують заборонити вказувати в пресі національність підозрюваних у злочині

Національне питання 6635 переглядів

Опубліковано - 12.03.2010 15:34 | Всі новини | Версія для друку

У разі ухвалення закону подібні заголовки потраплять під заборону
У разі ухвалення закону подібні заголовки потраплять під заборону
Московська міська дума внесла до Громадської палати РФ на обговорення проект закону, яким забороняється вказувати в ЗМІ національність підозрюваних у скоєнні злочину.

Про це повідомила у своєму блозі головний редактор телеканалу “Russia Today” Маргарита Сімоньян. За її словами, в ході обговорення визначилися головні аргументи на користь і проти заборони.

Головний аргумент "за" - в тому, що цей прийом використовується для провокування конфліктів і ворожості щодо певних національностей.

Крім того, люди на такі деталі просто ображаються. "Нотатки на кшталт "скоєно зґвалтування 12-річної дівчинки, один з п'ятьох нападників виявився грузином" роками викликають обурення у громадах та діаспори. В діаспорі міркують так:" Чому ж вони не пишуть, хто були решта четверо? Спеціально хочуть знову грузинів (вірмен, молдаван, гірських євреїв ...) облити брудом! ", - пише Сімоньян. За її словами, такі думки виховують покоління неросійських громадян РФ, які відчувають щодо себе ворожість.

Крім того, на думку тих, хто обговорювали проект, національність в Росії на сьогодні за законом є добровільним поняттям, і ніхто не зобов'язаний навіть повідомляти про неї.

Однак є й аргументи проти введення заборони. Головний з них - заборона може обмежити свободу слова: "приймуть закон з благими цілями, а використовуватися він буде, щоб цькувати журналістів". Також багато з тих, що обговорювали проект, назвали цю ідею безглуздою, оскільки замість "грузини" або "азербайджанці" можна писати, наприклад, "брюнети" або "жителі півдня" - і суті це не змінить.

"Зневажливе ставлення до деяких етносів в нашому суспільстві так поширене, що вважається вже просто нормальним", - відзначає Сімоньян, додаючи, що цю проблему краще вирішувати добровільними зобов'язаннями журналістів. Подібно до того, коли в пресі негласно домовилися при висвітленні терактів не оголошувати інформацію, яка могла б допомогти терористам.

Від “Аратти”. Одна справа - некоректне висловлювання журналістів (як у проілюстрованому прикладі), інша - діяльність етнічних злочинних груп. Хоча, євреї вже давно добилися заборони на згадування "єврейська злочинність". Правда, від того злочинності менше не стало.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.