Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від Тернополя до Донецька: число протестуючих проти призначення Табачника зростає

Захист держави 8369 переглядів

Опубліковано - 16.03.2010 15:39 | Всі новини | Версія для друку

Під час вчорашнього пікету у Львові учасники тримали в руках плакати “Геть україножера!”
Під час вчорашнього пікету у Львові учасники тримали в руках плакати “Геть україножера!”
Низка громадських організацій Донецької області закликали Президента України Віктора Януковича, голову ВР Володимира Литвина і прем’єр-міністра Миколу Азарова відправити у відставку міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

"Громадськість Донецької області обурена призначенням на посаду міністра освіти і науки Дмитра Володимировича Табачника. З його попередньої діяльності на різних відповідальних державних посадах України, з численних" наукових ", публіцистичних робіт і публічних виступів зрозуміло, що він є свідомим руйнівником української державності, ворогом української культури, фальсифікатором української історії ", - сказано у зверненні донецьких активістів, повідомляє Кореспондент.net.

Громадські організації впевнені, що "такій особі, як Табачник, не можна довірити виховання і навчання українських дітей і молоді, тому що це несе загрозу національній безпеці України".

Звернення підписали представники 14 громадських організацій, серед яких Євген Хованський (Народний Рух України), Геннадій Авілов (Конгрес Українських Націоналістів), Людмила Огнєва (Союз Українок), Віктор Прокопчук (Всеукраїнське об'єднання ветеранів), Іван Бірчак (Українська Народна Партія), Марія Олійник (Всеукраїнське товариство Просвіта ім. Тараса Шевченка та інші.

"Не виключено, що доведеться згадати початок 90-х і 2004 рік"

Водночас, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда скликає на 17 березня сесію для прийняття звернення щодо звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки України.

Як повідомили в прес-службі обласної ради, сьогодні ж для обговорення питання "призначення міністром освіти і науки в уряді незалежної України відвертого українофоба Дмитра Табачника" Кайда проводить збори громадськості, на які запрошені представники інтелігенції, громадських організацій та "всі небайдужі".

15 березня під час пікетування приміщення облдержадміністрації молодіжними організаціями, які також вимагали відставки Табачника, Кайда сказав, що поділяє їхню стурбованість.

"Сподіваюся, що депутати обласної ради одноголосно підтримають звернення про звільнення Табачника з посади міністра освіти. Чи буде реакція Президента та уряду на наше звернення - покаже час. Але нам потрібно бути в тонусі, щоб при необхідності відстоювати свої позиції в Києві, а не тільки тут, на місці. Не виключено, що доведеться згадати початок 90-х і 2004 рік", - сказав під час зустрічі з пікетниками Кайда.
Борис Колєсніков:  “Табачник - казнокрад і дешевий клоун”
Борис Колєсніков: “Табачник - казнокрад і дешевий клоун”
Призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти і науки викликало хвилю обурення

Сьогодні, 16 березня, у відставку подав його перший заступник Олександр Гребельник, раніше, 12 березня заяву про звільнення написав заступник міністра Павло Полянський.

Дмитро Табачник зайняв різко негативну позицію щодо освітніх реформ, втілених командою Івана Вакарчука.

Табачник з’явився у МОН разом із охороною, посилив перепускний режим і розпочав проводити вибіркові перевірки речей працівників.

Херсонські студенти створили осередок опору з вимогою негайної відставки Табачника.

Учора, 15 березня, Івано-Франківська обласна рада звернулася до Президента Віктора Януковича, спікера парламенту Володимира Литвина і прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою звільнити Дмитра Табачника від займаної ним посади.

У Львові низка молодіжних і студентських організацій уже почали акцію за відставку Табачника.

Заклики відправити Табачника у відставку звучать і в стінах парламенту. Так, голова депутатської групи “За Україну!” В'ячеслав Кириленко запропонував парламенту звільнити Дмитра Табачника.

На 17 березня скликана позачергова сесія Львівської обласної ради, на якій буде розглянуто одне питання - “Звернення до Президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної Ради Володимира Литвина Про звільнення з посади міністра освіти і науки Дмитра Табачника”.

***

Дмитро Табачник відомий своїми проросійськими поглядами. У вересні 2008 року, він презентував у Москві свою книгу “Качиний суп по-українськи”. "У книзі йдеться про важку хворобу української вищої влади, хворобу націоналізму і русофобії. Те, що відбувається в Україні, незрозуміло ні Європі, ні Росії", - сказав автор.

У травні 2008 року він прославився своєю участю у програмі “Великі українці”. Під час проекту Табачник виступав запеклим противником Степана Бандери і "адвокатом" князя Ярослава Мудрого і, як писали ЗМІ, зізнався, що відправив на підтримку свого "підопічного" 1000 sms.

"Націоналістам для перемоги не вистачило всього 600 (1 sms коштувала 1 гривню) нежадібних бандерівців", заявив газеті “Сегодня” Табачник.

Від “Аратти”. Призначення “полковника історії” Табачника на посаду міністра науки та освіти - не має вигляду випадкового кадрового рішення - це більше схоже на сплановану антиукраїнську акцію, адже персона манкурта Табачника добре відома - він вже не вперше займає посаду в уряді Януковича-Азарова, а інший відомий "регіонал" - Борис Колєсніков оголосив Табачника "казнокрадом і дешевим клоуном". До речі, 21 вересня 2009 року Дмитро та Ян Табачники і парламентарій з Донецьку Микола Дем’янко відвідали Ізраїль з утаємниченим візитом. Певно, отримували настанови на майбутній проізраїльський курс України.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.