Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Протест проти українофоба Табачника: Львівську обласну раду оточили близько 5 тисяч людей

Захист держави 6947 переглядів

Опубліковано - 17.03.2010 12:58 | Всі новини | Версія для друку

Львів. Кампанія “Геть Табачніка!”/фото - ВО “Свобода”
Львів. Кампанія “Геть Табачніка!”/фото - ВО “Свобода”
Представники політичних сил Львівщини разом зі студентами оточили Львівську облради. Загалом, близько 5 тисяч людей на мітингу вимагають звільнення з посади «валуєвського послідовника Дмітрія Табачніка!».

Під облраду прийшли представники Братства політв’язнів і репресованих, організацій ветеранів ОУН-УПА, представники НРУ, ВО «Свобода», «Нашої України», партії «За Україну!» та інших. В руках у них плакати: «Учора крав картини, завтра – душу України», Чорт з табакерки», «Табачник – це клоун, казнокрад і музейний злодій». Львів. Кампанія “Геть Табачніка!”/ фото - ВО “Свобода”

Перехожим представники політичних партій роздають листівки зі своїми вимогами. У випадку зволікання із звільненням Табачника, вони погрожують закликати громадян до всеукраїнського публічного громадського бойкоту. І погрожують не виконувати жодного розпорядження нового міністра освіти. Зокрема, «рухівці» вимагають, окрім звільнення Табачника, розпустити Верховну Раду і призначити нові вибори народних депутатів у 2010 році. Також вони вимагають призначити дату виборів у місцеві органи влади у 2010 році.

Нагадаємо, зараз у Львівській облраді відбувається позачергова сесія, на порядку денному якої лише питання про звернення до центральної влади про звільнення Табачника з посади міністра.
Львів. Кампанія “Геть Табачніка!”/фото - ВО “Свобода”
Львів. Кампанія “Геть Табачніка!”/фото - ВО “Свобода”
Рівненська облрада вимагає звільнення Табачника

Депутати Рівненської обласної ради сьогодні, 17 березня, на позачерговій сесії висловили підтримку зверненню інших західноукраїнських рад щодо неприпустимості призначення міністром освіти і науки Дмитра Табачника, відомого своїми українофобськими поглядами. Про це повідомили в аналітично-інформаційному відділі облради.

На переконання депутатів, заяви новопризначеного міністра про черговий перегляд історії України, про зміну мовної концепції в освіті і врешті намагання ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання не можуть залишити байдужими.

«Втілення намірів міністра означає не просто відхід від принципів Болонського процесу, а повернення в освіту корупції та нав’язування комплексу меншовартості нашим дітям і молоді. А тому заявляємо рішучий протест проти перебування Дмитра Табачника на посаді та проти намірів знову повернути освіту до застарілого зразка, що веде до хабарництва, розкручування нового витка корупції, віддалення від сучасних освітніх світових програм. Це замах на душі та уми молодого покоління українців, якого не можемо допустити», – йдеться у заяві.

Депутати озвучили вимогу до Кабінету Міністрів України звільнити Дмитра Табачника з посади Міністра освіти і науки України.

Також у заяві зазначено: «Застерігаємо від впровадження антиукраїнських ідей у гуманітарну сферу та заявляємо про готовність протистояти таким намірам.

Віримо у перемогу здорового глузду та підтримуємо плани консолідації українського суспільства довкола невідкладних економічних змін і рішуче протестуємо проти спроб денаціоналізації гуманітарної сфери, знищення засад формування сучасної школи, через відміну зовнішнього незалежного оцінювання створення перешкод для молоді у здобутті знань та входження України в європейський освітній простір».

«Ніхто не має права повертати Україну у минуле», – переконані депутати Рівненської обласної ради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.