Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З життя донецької еліти. Викрали міліціонера, який заважав однопартійцям гаранта

Пістолетне право Регіон: Донецька область 7456 переглядів

Опубліковано - 18.03.2010 15:24 | Всі новини | Версія для друку

З життя донецької еліти. Викрали міліціонера, який заважав однопартійцям гаранта
З життя донецької еліти. Викрали міліціонера, який заважав однопартійцям гаранта
Сьогодні у Київському районі Донецька невідомі особи у камуфляж ній формі викрали дільничного міліціонера Олексія Бойка, 1971 р.н.

Про це повідомили голова Донецької обласної організації Комітету захисту прав людини Євгенія Ратникова і член цієї облорганізації Марія Олійник.

За їх словами, Бойка було викрадено сьогодні о 8.40 у дворі його будинку біля гаража на очах дружини Світлани і малолітньої доньки. За словами дружини, викрадачів було кілька, вони під`їхали до гаража на білому мікроавтобусі без номерів. Ці чоловіки не дали можливості переговорити дружині з Бойком.

Міліціонер не встиг зачинити гараж, і його насильно було вивезено в невідомому напрямі. Гараж залишається відчиненим, тому що ключі від нього знаходилися у Бойка.

Ратникова і Олійник вважають, що мета викрадання - не пограбування, а загроза життя і здоров`ю громадянина Бойка і можливе провокаційне підкидання заборонених засобів (зброї, наркотиків тощо).

Від імені Донецької облорганізації Комітету захисту прав людини вони вже звернулися до Президента України Віктора Януковича і генерального прокурора Олександра Медведька з проханням «негайно вжити заходів», тому що переконані, що над Бойком розпочалася «жорстока фізична розправа».

Ратникова і Олійник пов`язують це викрадання з подіями, що сталися у Донецьку у серпні 2005 року. Тоді Бойко як дільничний міліціонер разом з колегами брав участь у проведенні перевірки на Привокзальній площі Донецька з метою виявлення торгівлі наркотичними засобами. Несподівано у роботу міліції втрутився чоловік, який назвався хазяїном ринку. Як з`ясувалося, це був один з депутатів Донецької міської ради. Він фактично зірвав перевірку: закликав громадян до непокори, фізично перешкоджав її проведенню. Але, як не дивно, кримінальну справу порушили не щодо нього, а щодо Бойка, якого було звинувачено у перевищенні повноважень, відзначили правозахисниці.

Коментуючи ці події кореспонденту УНІАН, адвокат Василь Гой, який захищав Бойка, підкреслив, що перевірка на Привокзальній площі провадилася тоді на підставі закону про оперативно-розшукову діяльність, закону про міліцію, на підставі Кримінально-процесуального і Кримінального кодексів і Конституції України. У чому полягає перевищення повноважень, зараз не може сказати ніхто, навіть слідчий, що передав справу до суду, відзначив адвокат.

На думку адвоката, «дільничному міліціонеру не можна звинуватити у тому факті, що його було призначено на цю посаду, але для прокуратури, мабуть, нічого не означає така очевидність. Тим часом, вже протягом п`яти років щодо Бойка діє запобіжний захід - підписка про невиїзд. Кримінальна справа кілька разів поверталася прокурору Київського району м. Донецька для проведення додаткового досудового слідства».

Розуміючи, що ця кримінальна справа «розсипається», в січні вже нинішнього року прокуратура порушила наступну кримінальну справу щодо Бойкак, заявив Гой. За його словами, відповідно до постанови про порушення кримінальної справи тепер Бойка обвинуватили в підбурюванні санітарного лікаря районної СЕС (затриманого при отриманні хабара в червні 2009 року) до давання хабара працівникам прокуратури Київського району Донецька, з метою подальшого їх викривання і дискредитації. Але адвокат зазначив, що у Кримінальному кодексі немає такого злочину, як підбурювання до давання хабара з метою викриття хабароодержувача.

Від “Аратти”: від себе нагадаємо, що влада у Донецьку цілком і повністю контролюється Партією регіонів.

Більшість депутатів місцевих рад також - члени цієї партії. Не є таємницею, що ПР також має неабиякий вплив на кадрову політику правоохоронних органів регіону, зокрема, прокуратури.

Висновки пропонуємо кожному зробити самостійно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.