Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович збирається забрати Героїв у Бандери та Шухевича

Назад в СРСР 9019 переглядів

Опубліковано - 22.03.2010 11:29 | Всі новини | Версія для друку

Янукович збирається забрати Героїв у Бандери та Шухевича
Янукович збирається забрати Героїв у Бандери та Шухевича
Президент Віктор Янукович скасує Укази свого попередника про присвоєння звання Героя України лідерам ОУН-УПА Степану Бандері та Роману Шухевичу до 9 Травня.

Про повідомляє Reuters з посиланням на джерело в оточенні Президента.

У Адміністрації президента інформацію не коментують, проте нардепи з Партії Регіонів переконані — Укази дійсно з’являться протягом найближчих півтора місяців.

«Бандера і Шухевич не заслуговують нинішнього звання Героя, яке треба давати за сучасні героїчні дії. До того ж ці люди не приносили користь в справі звільнення країни від фашизму. Вони боролися за незалежність України, але як? Спочатку використовували нацистів проти СРСР, потім боролися проти обох країн... Звісно, напередодні Дня Перемоги ці укази потрібно скасувати. Розумію, що це продовжить протистояння в суспільстві. Але навіщо Ющенко викликав це протистояння своїми указами?! Виходячи з цього, думаю, рішення Януковича отримає підтримку в суспільстві», — говорить нардеп-регіонал Олександр Стоян.

Водночас прихильники Бандери обіцяють масштабні акції протесту на 9 травня у разі, якщо у їхнього кумира заберуть нагороду. «Якщо нова влада хоче конфронтації та війни — вона її одержить. Мовчати ми не будемо і піднімемо народ на повстання. Обіцяємо справжню революцію», — погрозив голова львівського братерства воїнів ОУН-УПА Олесь Гуменюк.

Підтримує їх і лідер «Свободи» Олег Тягнібок: «Якщо тільки Янукович наважиться зробити замах на Бандеру і Шухевича, ми закличемо українців до акцій непокори, зберемо тисячі людей».

Нагадаємо, раніше Янукович пообіцяв ухвалити рішення щодо указів екс-президента Віктора Ющенка, що присвоїв звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, до святкування 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.