Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міллер сформулював головний інтерес “Газпрому”. Ні про ГТС, ні консорціуми не йшлося

Газоват 5221 перегляд

Опубліковано - 23.03.2010 23:10 | Всі новини | Версія для друку

Міллер сформулював головний інтерес “Газпрому”. Ні про ГТС, ні консорціуми не йшлося
Міллер сформулював головний інтерес “Газпрому”. Ні про ГТС, ні консорціуми не йшлося
“Газпром” стурбований меншими, ніж договірні, обсягами закупівлі природного газу НАК “Нафтогаз України”, але сподівається на вирішення цих проблем з приходом нової команди в Мінпаленерго України.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у вівторок на зустрічі в Москві з українським міністром палива і енергетики Юрієм Бойко.

За його словами, в даний час Україна відбирає газ нижче за планові і зафіксовані в контракті об'єми. Міллер відзначив, що також "Газпром" турбує питання закачування газу в підземні сховища газу (ПГС), розташовані в Україні в поточному, 2010 році.

Як зазначається в повідомленні "Газпрому" за підсумками переговорів Міллера і міністра палива і енергетики України Бойка, сторони обговорили питання постачань російського газу на Україну, на зустрічі було відмічено, що в першому кварталі 2010 року НАК "Нафтогаз України" відбирає менше газу, ніж передбачено контрактом.

"Ми виходимо з того, що НАК "Нафтогаз України" повинен підійти до початку осінньо-зимового періоду 2010-2011 років, маючи в підземних сховищах такий об'єм газу, який дозволить пройти без проблем осінньо-зимовий максимум споживання. Адже це зв'язано і з постачаннями газу для споживачів України, і із забезпеченням надійного транзиту при постачаннях російського газу в Європу", - сказав глава "Газпрому" в ефірі телеканалу "Росія 24".

При цьому він висловив упевненість, що з урахуванням досвіду Бойка і його команди Україна підготується до майбутньої зими і жодних проблем ні з постачаннями газу для споживачів України, ні з транзитом газу до Європи не виникне.

Бойко на зустрічі відзначив, що нове керівництво українського паливно-енергетичного комплексу націлене на оновлення стосунків з "Газпромом" і вибудовування справедливого, взаємовигідного партнерства в газовій галузі.

Українська делегація на чолі з міністром палива і енергетики у вівторок прибула в російську столицю. Очікувалося, що представники уряду України поставлять питання про зниження ціни на газ, яку в Києві вважають за несправедливу. В обмін українці можуть запропонувати РФ створення газотранспортного консорціуму, в рамках якого українська ГТС буде передана в концесію, а також прямий вихід "Газпрому" на внутрішній український ринок, на якому сьогодні монополістом є НАК "Нафтогаз України".

ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період з 2009 по 2019 роки; про об'єми і умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 роки.

Пізніше, 24 листопада 2009 року ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали доповнення до контракту купівлі-продажу природного газу, відповідно до яких річна контрактна кількість газу на 2010 рік встановлена в об'ємі 33,75 мільярда кубометрів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.