Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лузер Ющенко чомусь впевнений, що Янукович не може скасувати його укази

Назад в СРСР 8701 перегляд

Опубліковано - 24.03.2010 08:15 | Всі новини | Версія для друку

Наївний Ющенко вважає, що Янукович не може скасувати його укази про нагородження Шухевича та Бандери
Наївний Ющенко вважає, що Янукович не може скасувати його укази про нагородження Шухевича та Бандери
Колишній Президент України Віктор Ющенко вважає, що чинний глава держави Віктор Янукович не має компетенції скасовувати видані його попередником укази про присвоєння звань Герой України Роману Шухевичу, Степану Бандері, а також інші нагородні рішення.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє УНІАН.

"Це не компетенція Президента. Як не було моєю компетенцією скасовувати укази на нагородні рішенням попереднього Президента. Це не тому, що я не згоден. А в тому плані, що це не належить до моїх повноважень", - зазначив Ющенко, наголосивши, що ці рішення - політична відповідальність президента попереднього періоду.

"Якщо ми говоримо про законність, про право, то в такому ключі питання не можна ставити, адже закладається дуже небезпечний прецедент. А якщо після Януковича комуніст прийде, не дай Бог? Так це буде означати, що після Акта про державну незалежність все слід скасувати? " - Сказав Ющенко.

Нагадаємо, 5 березня на спільній з Президентом РФ Дмитром Медведєвим прес-конференції в Кремлі Президент України Віктор Янукович пообіцяв до Дня Перемоги переглянути укази Ющенка про присвоєння Бандері та Шухевичу звань Героя України.

Раніше про те, що Янукович на початку травня скасує указ Ющенка про присвоєння звання Героя України Бандері, агентству Reuters повідомило джерело, близьке до Януковича.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.