Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти газети “Сєгодня” та інших видань заступилися за Табачника і російську мову

Назад в СРСР 8862 перегляди

Опубліковано - 30.03.2010 13:20 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти радянських видань чесно виконують настанови партії і Леніна
Журналісти радянських видань чесно виконують настанови партії і Леніна
Співробітники міністра освіти і науки України Дмитра Табачника організували збір підписів під листом до Президента і прем’єра Віктора Януковича та Миколи Азарова на підтримку міністра.

У зверненні вони також закликають забезпечити "денацифікацію" влади, вільне використання російської мови, виключення з підручників матеріалів, "які формують образ ворога з Росії".

Прихильники Табачника створили спеціальний сайт “За Табачника”, де кожен бажаючий може віддати свій голос на захист глави Міносвіти. Як наголошується на сайті, свої підписи під відкритим листом вже поставили майже 6,5 тис людей. Серед них письменник Олесь Бузина, головний редактор популярної української щоденної газети “Сєгодня” Ігор Гужва, головний редактор газети “Кієвскій тєлєграф” Володимир Скачко, шеф-редактор інтернет-видання From-ua, головний редактор газети “Русская Правда” Сергій Проваторов, головні редактор газети “Сєвастопольскій Мєрідіан” Роман Черненко, керівник представництва РІА-Новості в Україні Захар Виноградов, четверо журналістів газети “2000”, а також студенти і представники різних професій.

У листі керівництву держави підписанти висловлюють своє "виключне обурення" ситуацією, що склалася навколо призначення міністром освіти і науки України Дмитра Володимировича Табачника.

"З боку осіб, котрі не приховують своїх антидержавних поглядів, ведеться цілеспрямована і добре скоординована інформаційна кампанія, мета якої перешкодити його професійній діяльності", - йдеться в листі.

Прихильники міністра заявляють, що організатори кампанії намагаються представити Табачника як діяча, відомого своїми нібито "антиукраїнськими висловами і негативним ставленням до національної ідентифікації українців".

"Такі звинувачення на адресу міністра освіти і науки України виходять від осіб, які довгі роки робили все можливе для дезінтеграції українського суспільства, розпалювання ворожнечі на міжетнічному та мовному ґрунті, дестабілізації політичної системи, дезорганізації влади і ослаблення економіки. Спочатку поволі за Кравчука і Кучми, потім відкрито і нахабно протягом останніх п'яти років ", - сказано в листі.

Крім того, прихильники Табачника заявляють про координацію “Антитабачної акції” з-за кордону.

"Політичні та моральні банкрути, з відвертим нехтуванням пов'язані з власною країною і живляться з чужих рук, чиї дії призвели до катастрофічного ослаблення української держави і поставили її на межу розпаду, тепер з кричущим нахабством намагаються говорити від імені "українства", - наголошується в листі.

Особи, що підписалися під листом, не виключають, що антитабачниківські акції координуються ззовні і мають на меті "перевірки на міцність" нового керівництва України.

Прихильники міністра назвали опонентів Табачника політичними і моральними банкрутами, яких "не влаштовує безконфліктний розвиток української та російської мов у єдиній, сильній і незалежній Україні; всім тим, хто виступає проти відновлення нормальних відносин між Росією і Україною".

За словами прихильників Табачника, "існуюча версія націоналізму, що історично склалася, яка сповідується в Україні, носить особливо руйнівний і деструктивний характер, а її носії сприяють підриву української держави та дезінтеграції українського суспільства, хоча на словах і стверджується протилежне".

Особи, що підписалися під зверненням закликають Януковича і Азарова забезпечити "вільне використання російської мови в діяльності електронних засобів масової інформації", забезпечити умови для радикальної денацифікації апарату влади, позбавлення його від осіб, які скомпрометували себе в роки правління Ющенка; гарантувати "деідеологізацію навчального процесу, виключення з підручників та освітніх програм матеріалів, які формують образ ворога з Росії і провокують конфлікти між українським і російським народами"; піднімати суспільний статус української мови "не шляхом обмеження можливостей російськомовних громадян, а за допомогою введення реального двомовності серед представників влади в двомовних регіонах!", а також захистити політичних діячів, "що піддаються тиску з боку антидержавних сил".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.