Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наслідки донецького правосуддя

Пістолетне право 7648 переглядів

Опубліковано - 6.04.2010 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Наслідки донецького правосуддя
Наслідки донецького правосуддя
Після Бандери Героєм України може перестати бути лейтенант, який підняв прапор над Рейхстагом та герої-чорнобильці.

Олексій Берест, лейтенант Червоної Армії, 30 квітня 1945 року разом з Єгоровим і Кантарією який встановив Прапор Перемоги над Рейхстагом, може перестати бути Героєм України. Він і ще 15 людей, що отримали звання Героя України - не були громадянами України, пише «Газета по-Киевски».

Видання наводить повний список Героїв - не громадян України:

Роман Шухевич, головнокомандувач Української повстанської армії;

Григорій Китастий, видатний композитор, диригент, бандурист родом з Кобеляк, що емігрував у США;

Володимир Івасюк, співак, композитор, автор «Червоної Рути»;

Василь Стус, поет, дисидент;

Августин Волошин, політичний, культурний і релігійний діяч Закарпаття, прем’єр-міністр уряду Карпатської України;

Микола Ващук, Василь Ігнатенко, Віктор Кібенок, Володимир Правик, Микола Титенок, Володимир Тишура - легендарні пожежники-чорнобильці, які першими прибули на станцію, щоб ліквідувати пожежу на четвертому енергоблоці. Всі померли від радіоактивного ураження в тому ж 1986 року.

Героями України стали радянські воїни, що відзначилися під час Другої світової. Михайло Василишин (кулеметник, загинув у боях за звільнення Польщі), Кузьма Дерев’янко (генерал-лейтенант, що приймав капітуляцію Японії від імені Радянського Союзу), Анатолій Шапіро (учасник звільнення концтабору Аушвіц). І, нарешті, Олексій Берест, лейтенант Червоної Армії, 30 квітня 1945 року разом з Єгоровим і Кантарією встановив Прапор Перемоги над Рейхстагом.

Нагадаємо, 2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає відміні Указ про присвоєння лідерові ОУН Степану Бандері звання Героя України на тій підставі, що Бандера не був громадянином незалежної держави Україна.

Від “Аратти”: Ми, в свою чергу, можемо нагадати, що в СРСР принцип правосуддя не діяв, що визнано численними експертами. Натомість діяв принцип лояльності політиці компартії та її бюрократичній верхівці.

Відтак, ухвалювалися рішення, виходячи не з принципів правосуддя, а з принципів доцільності, згідно до поточного моменту.

Ми не зустрічали жодного експерта, окрім, звісно, послідовників Вишинського, які б називали правосудними рішення, які легалізовували політичні репресії сталінського режиму. Або ж судові рішення у справах дисидентів.

Наразі в Україні, донецький суд продемонстрував класичний приклад совітського класового правосуддя.

І ми конче чекаємо, коли Президент, як гарант Конституції, висловить свою позицію щодо цього конкретного випадку. Адже Віктор Янукович неодноразово публічно заявляв про свою неухильну й безкопромісну позицію щодо дотримання демократичних цінностей, фундаментом яких є правосуддя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.