Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держбюджет України завис на газі для олігархів

Економіка 5190 переглядів

Опубліковано - 7.04.2010 12:40 | Всі новини | Версія для друку

Держбюджет України завис на газі для олігархів
Держбюджет України завис на газі для олігархів
Заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова не виключає, що Кабмін розгляне проект держбюджету на 2010 р. 12 квітня.

Про це вона повідомила сьогодні журналістам після засідання уряду.

«Я думаю, що чергова дата - це Кабмін, який проходить у понеділок (12 квітня). Є малий Кабмін, який відбувається у понеділок, щоб вирішувати актуальні питання», - сказала Акімова.

Вона зазначила, що не виключає того, що уряд розгляне проект держбюджету, оскільки всі зацікавлені в тому, щоб цей документ був підготовлений якомога швидше.

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв підтвердив її слова.

"Єдине питання - ціна газу, який ми закупаємо. 330 дол. за 1 тис. куб. м в другому кварталі - це непідйомна ціна. Ми і так допомагаємо НАК "Нафтогаз", металургам та комунальним підприємствам... Як тільки буде цифра (ціна газу), відразу будемо подавати проект бюджету до парламенту", - зазначив Клюєв.

Клюєв також повідомив, що сьогодні Президент Віктор Янукович обговорює в Казахстані питання прокачки через Україну казахської нафти. "Шанс дуже великий. Ми відрегулювали тарифну політику. Так що, якщо їм вигідно, то будуть качати", - сказав він.

В той же час Клюєв заявив, що відповідає за підготовку пропозицій для російської сторони, які б дали можливість зменшити ціну газу. "Це проекти в судно- та авіабудуванні, будівництво автобанів, атомне машинобудування та будівництво 2 атомних енергоблоків в Україні", - сказав він.

Крім того, Клюєв зазначив, що після врегулювання ціни газу в проекті бюджету потрібно буде врегулювати кілька показників, по-перше - дотації НАК "Нафтогаз" на погашення різниці в тарифах та субсидії населенню на енергоресурси. Клюєв повідомив, що зараз в проекті бюджету передбачено 7 млрд. грн дотацій НАК "Нафтогаз".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.