Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зварича в дитинстві били вчителі

За право людини Регіон: м.Київ 10408 переглядів

Опубліковано - 20.09.2006 18:42 | Всі новини | Версія для друку

Зварича в дитинстві били вчителі
Зварича в дитинстві били вчителі
Міністр юстиції розповів восьмикласникам про права дітей. Щоб вони вміли захищатися.

Вчора в столичній школі № 36 на Стельмаха, 9 пройшов перший урок соціально-правового захисту. Ця дисципліна не буде постійною – її періодичність визначить Міністерство юстиції. Поки що заплановано проведення 6 тис. лекцій на рік – як для дошкільників, так і для студентів.

Першими хрещення новим предметом пройшли учні 8-а класу. Почав заняття міністр юстиції Роман Зварич. Певно, педагогічний шлях був йому не особливо по душі, тому що класу він приділив не більше 15 хвилин.

- Вчителі ставили мене в куток, а директор бив ціпком по руках! Карали мене постійно. Ех, знав би я тоді свої права! – натякнув на важливість уроку міністр.

За 15 хвилин Зварич коротенько розповів дітям про те, які вони мають права, подарував пам'ятки від Мін'юсту і надав вести урок своїм підлеглим.

Анонімне опитування школярів показало, що дітям дійсно є на що скаржитися. Сім учнів із класу були свідками насильства, четверо готові просити допомоги в психолога, а одна дівчинка зізналася, що постраждала від сексуального насильства.

- Розповім про урок своїй подружці – її постійно б'ють батьки, серйозно говорить учениця 8-а Світлана Черняк, перегортаючи брошюрку. - І сама закони почитаю, – а то мене іноді кривдять на вулиці незнайомі хлопці.

До речі, для дітей стало відкриттям, що вчителі не мають права вимагати показувати кишені чи карати фізично.

Роман ЗВАРИЧ:
- Ми забили тривогу після того, як школярі з Чернівців зняли відео зі сценами насильства. Звичайно, ганьба, що правоохоронні органи зайнялися цим скандалом лише через два місяці після виходу "у світ"! Причому, жодна дитина не проговорилася про приниження...

Від "Аратти": Цікаво, а чи розповів шановний пан міністр про обов`язки учнів, наприклад, - добре вчитися, слухатися та поважати вчителів, взагалі старших, дотримуватися дисципліни на уроках. Чи про свій загублений диплом...

До речі, син одного з наших співробітників навчався минулі роки саме в цьому класі і про фізичні покарання з боку вчителів йому нічого не відомо (навіть навпаки - захоплювався класним керівником - молодою дівчиною), а ось про наркотики, які вільно можна купити біля школи, про відсутність вчителів розповідає постійно...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.