Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Підкорювача Рейхстагу, як і лідера ОУН, вимагають позбавити звання Героя України

Народний Вісник 10585 переглядів

Опубліковано - 8.04.2010 15:30 | Всі новини | Версія для друку

За офіційною версією, лейтенант Олексій Берест разом з росіянином Михайлом Єгоровим і грузином Мелітоном Кантарією 30 квітня 1945 підняв червоний прапор над Рейхстагом
За офіційною версією, лейтенант Олексій Берест разом з росіянином Михайлом Єгоровим і грузином Мелітоном Кантарією 30 квітня 1945 підняв червоний прапор над Рейхстагом
Керівник луганського відділення ВО “Свобода” Дмитро Снєгірьов подав до суду позов, в якому вимагає позбавити звання “Герой України” радянського ветерана.

Снєгірьов наполягає, що Олексій Берест - українець (народився селі Горяйстівці Охтирського району на Сумщині 9 березня 1921 року), який підняв червоний прапор над Рейхстагом 30 квітня 1945, повинен бути позбавлений звання "Герой України" на тій підставі, що він не є і не був громадянином України, оскільки помер в 1970 році в місті Ростов-на-Дону.

У своїй заяві лідер луганської "Свободи" підкреслює, що рівно на тій же підставі Донецький апеляційний суд визнав незаконним присвоєння почесного звання Степану Бандері. "Особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України", - йшлося рішення суду щодо лідера ОУН.

"Суд не наважиться застосувати подвійні стандарти щодо розгляду по суті двох ідентичних справ", - вважає Снєгірьов.

Як повідомлялося раніше, суд прийняв ухвалу про незаконність указу Віктора Ющенка, яким Степан Бандера посмертно отримав звання "Герой України", на тій підставі, що Бандера ніколи не був громадянином України.

Це рішення викликало бурю обурення серед українських патріотів, які вважають, що лідер ОУН був лідером національно-визвольного руху, а тому гідний цього звання більш, ніж хто-небудь інший.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.