Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голова КС не бачить суперечностей у рішеннях щодо коаліції тушок

Правосуддя 8040 переглядів

Опубліковано - 9.04.2010 12:44 | Всі новини | Версія для друку

Голова КС не бачить суперечностей у рішеннях щодо коаліції тушок
Голова КС не бачить суперечностей у рішеннях щодо коаліції тушок
Рішення Конституційного Суду про конституційність входження окремих депутатів у коаліцію не суперечить попередньому рішенню КС з цього питання.

Про це заявив голова Конституційного Суду Андрій Стрижак у коментарі газеті "Комерсант-Україна".

Як відомо, у вересні 2008 року КС констатував, що коаліцію можуть створити лише фракції, "кількість народних депутатів у яких становить більшість від конституційного складу Верховної Ради (не менше 226 депутатів)".

У рішенні КС, оприлюдненому 8 квітня 2010 року, говоряться: "Окремі народні депутати, зокрема ті, які не входять до складу депутатських фракцій, що ініціювали створення коаліції... мають право брати участь у формуванні коаліції".

"Знайдіть мені в Конституції заборону депутатові брати участь у більшості! Ви ніде цього не знайдете!", - заявив Стрижак виданню.

"Саме про це йдеться в нашому рішенні. І воно жодним чином не суперечить рішенню від 2008 року, яке продовжує діяти в повному обсязі", - пояснив він.

На зауваження, що загальне число депутатів у Партії регіонів, Компартії і блоці Литвина - менше 226, і це суперечить Конституції, голова КС відповів:

"Я особисто депутатів не рахував і не збираюся цього робити, для цього є Володимир Михайлович Литвин (голова ВР), який нарахував необхідну кількість депутатів. І поки не буде скасована його заява про створення коаліції, вона буде існувати".

На претензії опозиції про те, що останнє рішення КС ґрунтується на нормах закону "Про регламент Верховної Ради", конституційність яких ще оскаржується, Стрижак відреагував так: "Ви скажете, що ці норми неконституційні? Можливо, це й так, я не знаю".

Він зазначив, що в КС уже відкрито провадження за відповідним поданням депутатів від БЮТ.

Стрижак також визнав, що суд керувався не лише нормами права.

"КС розглядав цю ситуацію не як конституційно-правовий конфлікт, він виходив з реалій нашого життя, про які не завжди можна прочитати в книгах і законах", - заявив голова КС на прес-конференції.

"Переконаний, що лише таке право розуміння заподіє найменшу шкоду суспільству. А можливо, навіть принесе користь", - зазначив голова КС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.