Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Козацьку столицю України паплюжать радянським тираном

Назад в СРСР Регіон: Запорізька область 8135 переглядів

Опубліковано - 20.04.2010 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Козацьку столицю України паплюжать радянським тираном
Козацьку столицю України паплюжать радянським тираном
Пам’ятник радянському диктатору, начальнику “тюрми народів СРСР” Йосипу Сталіну в Запоріжжі будуть охороняти комуністичні вертухаї зі стажем.

Лідер запорізьких комуністів, народний депутат України Олексій Бабурін прокоментував питання охорони майбутнього пам'ятника Й. В. Сталіну в м. Запоріжжя, повідомляє ОБКОМ.

«З урахуванням істерики, яка трапилася з націоналістами з приводу встановлення пам'ятника Й.В. Сталіну в м. Запоріжжя, ми приділяємо пильну увагу питанням охорони пам'ятника та безпеки ветеранів під час його відкриття», - цитує Олексія Бабуріна Прес-служба обкому КПУ.

«Відразу застерігаю ті гарячі голови, у яких будуть свербіти руки, що ми їх швидко остудимо і всі, хто зробить замах на пам'ятник Й.В. Сталіну, одержать за заслугами. Охороною пам'ятника будуть займатися не дилетанти, а професіонали. Нам зголосилися допомагати ветерани спецслужб і правоохоронних органів, які підтримують рішення ветеранів про встановлення пам'ятника Й. Сталіну. Озброєна охорона вже приступила до своєї роботи і на даний момент виконує свої функції в м. Києві, де завершується виготовлення пам'ятника. Виходячи з того, що виготовлення пам'ятника сплачено з рахунку обласного комітету КПУ, випливає, що він буде перебувати на балансі обкому партії і бути нашою власністю. Будь-яке посягання на пам'ятник буде припинятися відповідно до законів України про захист власності та майна», - заявив перший секретар Запорізького обкому КПУ Олексій Бабурін.
Сталін і Гітлер для історії - брати-близнюки
Сталін і Гітлер для історії - брати-близнюки
В свою чергу, Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг називає дуже невтішними повідомлення про можливість спорудження пам’ятника Сталіну в Україні.

Як повідомив УНІАН, про це він заявив минулого тижня журналістам.

“Звичайно, хтось може сказати, що є право на свободу слова тощо... Але такі повідомлення є дуже невтішними”, - сказав він.

Комісар зазначив, що спорудження пам’ятника Сталіну в Україні, яка постраждала від комуністичного режиму, зокрема, пережила Голодомор, виглядало б як вшанування винних у злочині.

“Правда має стати відомою. Меморіали повинні бути на честь жертв, а не на честь диктаторів”, - наголосив Т.ХХаммарберг.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.