Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яценюк назвав угоди, підписані Януковичем неконституційними

Політика 4304 перегляди

Опубліковано - 21.04.2010 18:26 | Всі новини | Версія для друку

Яценюк назвав угоди, підписані Януковичем неконституційними
Яценюк назвав угоди, підписані Януковичем неконституційними
Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк заявляє, що угода щодо продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України є неконституційною.

Про це повідомила прес-служба.

«Це неконституційна угода. Крапка. І будь-хто, хто взяв на себе повноваження підписати таку угоду, порушив закон і Конституцію. Поки що це папірець. Факт її підписання не означає ніяких юридичних наслідків», - сказав він у середу, 21 квітня, на прес-конференції.

Арсеній Яценюк підкреслив, що порядок перебування Чорноморського флоту Росії на території України регулюється Конституцією і угодою про тимчасове перебування ЧФ РФ. Угода була ратифікована парламентом, а перехідні положення Основного Закону визначають, що змінити порядок тимчасового перебування Чорноморського флоту на території України можна виключно шляхом внесення змін до Конституції України, які підлягають затвердженню на всеукраїнському референдумі. «Таким чином, треба звертатися до народу України на референдумі, щоб змінити перехідні положення Конституції, і щоб підписати нову угоду про перебування ЧФ», - зазначив політик.

Він також висловив здивування у зв’язку з тим, що питання газових тарифів було прив’язане до перебування Чорноморського флоту. «Одне питання – економічне. Друге – винятково політичне. І хто сьогодні дав право будь-кому: президенту, парламенту чи уряду – приймати рішення про продовження термінів перебування Російського флоту в Україні», – додав політик.

«Наразі будь-які дії щодо зміни умов перебування Чорноморського флоту на території України, які проведені без референдуму і без змін до Конституції, є нічим іншим, як свавіллям і неконституційними діями», - підсумував Арсеній Яценюк.

20 квітня Арсеній Яценюк вніс до парламенту проект постанови «Про забезпечення захисту національних інтересів Президентом України та Кабінетом Міністрів України при проведенні переговорів із Російською Федерацією». Політик наголосив, що українська газотранспортна система в жодному разі не може бути розмінною монетою в газових переговорах із Росією.

Основою для перемовин із Москвою може бути тільки енергетичний консорціум з видобутку, транзиту та реалізації природного газу. Політик наголосив на необхідності переглянути попередні газові домовленості й добиватися ринкових цін на газ для України (не більше 220 доларів за тисячу кубометрів) та транзитної ставки (не менше ніж 3,4 долара за тисячу кубів на 100 кілометрів).

Яценюк запропонував також врахувати, що зміна порядку тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України може відбуватися виключно шляхом внесення змін до Конституції України, які мають пройти всеукраїнський референдум.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.