Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Червоне вино захищає мозок від пошкоджень після інсульту

Охорона здоров`я 10859 переглядів

Опубліковано - 26.04.2010 03:41 | Всі новини | Версія для друку

Червоне вино захищає мозок від пошкоджень після ішемічного інсульту
Червоне вино захищає мозок від пошкоджень після ішемічного інсульту
Вчені з Медичної школи при Університеті Джонса Хопкінса (США) виявили, що червоне вино захищає мозок від пошкоджень після ішемічного інсульту, викликаного утворенням тромбів.

Захисні властивості благородного напою забезпечує ресвератол - хімічна сполука, яка присутня в шкоринці і кісточках червоного винограду. Ця речовина знижує здатність згущуватися крові і перешкоджає утворенню тромбів в судинах мозку. В результаті пошкодження мозку після ішемічного інсульту зменшуються на 40%, повідомляє Daily Telegraph.

Це спостереження підтверджує версію про те, що ресвератол підвищує рівень ферменту, що захищає нервові клітини мозку від руйнування. Попередні дослідження також показували, що ресвератрол стримує процеси старіння, сприяє одужанню після вірусної інфекції, запобігає формуванню кров'яних бляшок і протидіє раку.

Експерти провели дослідження на мишах: через дві години після прийому частиною гризунів невеликої дози ресвератола вчені переривали у них мозковий кровообіг, чим спровоковували утворення тромбів або ішемічний інсульт. У мишей, що отримували ресвератол, мозок зазнав незначних ушкоджень.

Останнім часом червоне вино отримало багато уваги - через його передбачувану користь для здоров'я. Разом зі зниженням ризику інсульту, помірне споживання вина було пов'язане також зі зниженням рівня серцево-судинних захворювань - так званий “французький парадокс”.

Незважаючи на раціон харчування з високим вмістом холестерину - вершкове масло, сир та інші насичені жири (хоча, за останніми даними медичної науки, шкідливий холестерин, який власне і викликає згущення крові та утворення тромбів, на 80% виробляє власне організм людини, і лише 20% доводиться на холестерин, який міститься в продуктах тваринництва, - прим. "Аратти"), французи мають порівняно низький рівень серцево-судинних захворювань, що дехто пов`язує це з традицією споживання червоного вина.

Однак лікарі закликають до помірного споживання червоного вина, яке в першу чергу - все ж-таки алкогольний напій, а навіть невелика кількість алкоголю підвищує ризик геморагічного інсульту (крововиливу у мозок).

Британські медики рекомендують вживати алкоголь в помірних кількостях. Це 2-3 одиниці на день для жінок і 3-4 одиниці на день для чоловіків (британська "одиниця" - це еквівалент 8-9 грамів етилового спирту).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.