Короткі характеристики соціотипів.

Сенсорно-логічний інтроверт

«Психологічні аспекти в менеджменті: Типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика» | © Каганець Ігор



Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/books_ua.php?text=24

Сенсорно-логічний інтроверт (Габен, ISTP, Майстер)

А.
У межах досяжного йому простору все добре організовано для роботи та відпочинку. Естет. Довіряє власному відчуттю прекрасного й потворного. Любить читати й розмірковувати про красу навколишнього світу, приємні відчуття. Тягнеться до чистого, неперевантаженого простору.

Практичний. Бачить власну вигоду і буде наполегливо відстоювати свої інтереси. У роботі йому потрібно добре знати коло своїх обов'язків і за що саме йому платять. Його рухи винятково економні. Тішиться своєю здатністю займатися тільки корисними справами. Дуже винахідливий, особливо в практичних речах. Природжений раціоналізатор.

Свій справжній настрій приховує за удаваною незворушністю. У конфліктних ситуаціях набирає особливо спокійного й неприступного вигляду. Йому властиві лаконічність та стриманість. Не любить просити. Він рідко і тільки близьким розкриває свої почуття — усе носить в собі.

Б. ISTP часто вирізняються безстрашністю і навіть схильністю до продуманого ризику, у зв’язку з чим нерідко займаються туризмом, альпінізмом, мотогонками, полюванням тощо. Вони прагнуть хвилюючих подій і гострих відчуттів, будь-яка нова дія рятує їх від нудьги, навіть якщо це рибальство чи звичайна подорож. Як правило, вони володіють чудовою здатністю обходитись з різного роду пристроями та інструментами. Найкращі віртуози у володінні зброєю — це ISTP.

В. Їхня небагатослівність в поєднанні з реалістичним сприйманням світу і орієнтацією на “тут і зараз” створюють ISTP репутацію людей холодних і замкнених. Рішення, які вони приймають, об’єктивні, знеособлені і є результатом аналізу. Проте їхній стиль життя визначається рухливістю, гнучкістю і непередбачуваністю. Гнучкість дозволяє їм легко пристосовуватись до незапланованих заходів, більш того — в процесі роботи їм необхідно періодично відволікатись, що вони з задоволенням і роблять. До їхніх сильних рис належить здатність накопичувати обширні технічні дані без складання інструкцій, описів та інших документів, які нерідко вимагаються на робочому місці. Тут їх лякає тільки три речі: рутина, дріб’язкове керівництво і паперова тяганина.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.