Азаров мріє розпочати політичні репресії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.04.2010 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10009

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що екс-прем’єра, лідера БЮТ Юлію Тимошенко слід притягти до кримінальної відповідальності.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Збитки від дій попереднього уряду склали 100 млрд грн. Звіт про виконання бюджету 2009 року повинні розглядати не тільки народні депутати, а й правоохоронні органи, Генпрокуратура, а прем'єр-міністра і посадових осіб потрібно притягти до кримінальної відповідальності", - заявив Азаров.

Він назвав вчорашні дії опозиції в Раді "димовою завісою для того, щоб уникнути кримінальної відповідальності".

Як повідомлялося, вчора, 27 квітня, Азаров зауважив, що 26 квітня на зустрічі з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним дізнався про те, що Тимошенко пропонувала російській стороні продовжити перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Тимошенко у відповідь категорично заперечила факт таких пропозицій.

Від “Аратти”: характерною ознакою будь-якої нової української влади є неповага до закону та прагнення пересадити своїх попередників у буцегарні.

Між тим, чинне законодавство визначає Кабінет Міністрів як колегіальний орган влади, а відтак - його члени не несуть персональної юридичної відповідальності за ухвалені рішення. Так само не відповідають за ухвалені рішення й народні депутати України.

Можемо нагадати також, що у 2005 році Тимошенко, коли стала прем'єром так само публічно пропонувала притягнути урядовців Януковича до кримінальної відповідальності за результати їхнього урядування. Тоді Партія регіонів подібні заяви називала політичними репресіями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.