Нардепи Гримчак і Доній звернулися у правоохоронні органи через побиття у парламентській залі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.04.2010 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10015

Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Юрій Гримчак вважає, що вчорашні події в парламенті показали — Партія регіонів привела до влади кримінальних елементів, які заради досягнення своєї мети не цураються жодних методів з бандитського арсеналу.

Нардепи-регіонали б’ють Юрія Гримчака. Серед них - син Президента Віктора Януковича

Гримчак прокоментував в ефірі «5 каналу» відеокадри, на яких чітко видно, як депутат з коаліції схопив представника «Народної самооборони» Олеся Донія за голову і кілька разів вдарив об дерев’яний бар’єр: «Це «уголовщина», і це сидять люди, які сьогодні привели «уголовників» до влади у свої ряди».

Депутат також зауважив, що під час сутички в парламенті депутати від коаліції били і жінок. «І хоча я сам виріс на околиці Донецька, але навіть мені відомо, що жінок бити не можна», — сказав Гримчак.

Між тим сьогодні народні депутати України Олесь Доній і Юрій Гримчак мають намір звернутися до правоохоронних органів на підставі пункту №2 Статті 346 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча».

Зокрема, в Кодексі зазначено, що «умисне заподіяння особам, зазначеним в частині першій цієї статті (народним депутатам України – ред.), середньої тяжкості тілесних ушкоджень чи легких тілесних ушкоджень, нанесення побоїв чи вчинення інших насильницьких дій у зв'язку з їх державною або громадською діяльністю»


Нанесення побоїв, вчинення насильницьких дій, умисне заподіяння тілесних ушкоджень у зв'язку з державною і громадською діяльністю депутатам Донію і Гримчаку, скоєне на їхньому робочому місці, під час виконання ними своїх безпосередніх обов’язків 27.04.2010 року підтверджується численними фото-відеоматеріалами, а також висновками лікарів, які згідно КК України можуть кваліфікуватися як «потерпілі».

Нагадаємо, що згідно Статті 346 КК України такі порушення караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.