ГПУ порушила кримінальну справу проти урядовців Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.04.2010 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10017

Генеральною прокуратурою України проведено перевірку додержання вимог законодавства при використанні бюджетних коштів, отриманих у 2009 році від продажу частини встановленої кількості викидів парникових газів, відповідно до ст.17 Кіотського протоколу до Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату.

Про це повідомила прес-служба.

Дослідчою перевіркою встановлено, що внаслідок прийняття колишніми службовими особами Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України нормативно-правових актів усупереч вимогам Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» Державним казначейством України змінено цільове призначення коштів спеціального фонду державного бюджету, які надійшли від продажу частини установленої кількості викидів парникових газів у загальній сумі 2,3 млрд. грн.

За її результатами 28.04.2010 порушено кримінальну справу за фактами порушення законодавства про бюджетну систему та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 210, ч.2 ст.364 КК України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.