Зниклий білоруський журналіст знайшовся на Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.09.2006 00:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1002

Зниклий в липні 2006 року білоруський журналіст Антон Тарас був виявлений на території України, передає в п`ятницю агентство “Інтерфакс”.

Антон Тарас

Як розповіли в ГУВС Мінського міськвиконкому, місцезнаходження члена Білоруської асоціації журналістів, оголошеного в міждержавний розшук, встановлено, найближчим часом він буде
доставлений до Білорусії, повідомляє Lenta.ru.

Співробітники мінської міліції намагаються встановити, за яких обставин і з якою метою Тарас виїхав в сусідню державу. Основною версією зникнення 23-річного журналіста правоохоронні органи вважають сімейну сварку.

Востаннє Тараса бачили в Мінську 21 липня. Через чотири дні батьки молодої людини звернулися в міліцію, і за фактом його зникнення було збуджено кримінальну справу. Ще через місяць він був оголошений в міждержавний розшук.

У серпні Білоруська асоціація журналістів, членом якої є Тарас, попросила посприяти в його розшуку. Колеги припустили, що зникнення могло бути пов'язане з участю журналіста в акціях протесту на Жовтневій площі в Мінську після президентських виборів в березні 2006 року. Тоді Тарас був затриманий ОМОНом і відбув 11 діб адміністративного арешту в спецприймальнику-розподільнику ГУВС Білорусії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.