Агітки і життя. Уряд Азарова скасував обіцянки Януковича?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.04.2010 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10026

Уряд Азарова не заклав у держбюджет-2010 жодної обіцянки, про які Янукович і Партія регіонів заявляли напередодні виборів.

Про це заявив член фракції БЮТ, міністр соціальної політики та праці опозиційного уряду Андрій Павловський.

«В законі про держбюджет-2010 немає нічого з того, що обіцяв Янукович і його команда під час виборчої кампанії, одні якісь розпливчасті формулювання», - сказав він.

Так, за словами народного депутата, «команда професіоналів» на чолі з Януковичем-Азаровим заклала прожитковий мінімум на 100 грн. меншим, ніж він є насправді.

«Фактичний прожитковий мінімум у споживчих цінах березня складає 977 грн. а мінімальна заробітня плата з 1-го квітня 884 грн.», - повідомив БЮТівець.

«Відповідно мінімальна зарплата, що буде виплачуватися робітнику після сплати податку в кінці 2010 року, буде меншою вартості товарів та послуг, що складають прожитковий мінімум вже на декілька сотень гривень», - пояснив він.

За словами Павловського, немає в бюджеті Азарова і «голосних солодких обіцянок» про допомогу сім’ям при народженні дитини та допомогу на утримання дитини до 18 років, а також законодавчо зафіксованого фіксування цін на медичні та продовольчі товари.

«Для подолання бідності необхідне відновлення в суспільстві елементарної соціальної справедливості. Ми вважаємо неприпустимим той факт, що з десяток сімей, яких називають олігархами, контролюють 80% економіки країни, а 70% населення балансує на межі бідності. Для подолання бідності необхідне відновлення в суспільстві елементарної соціальної справедливості», - заявив Андрій Павловський.

БЮТівець також повідомив, що опозиція надалі вимагатиме від влади повного виконання своїх передвиборчих соціальних обіцянок і зобов’язань, а також закликає владу не вирішувати власні економічні проблеми за рахунок найбільш незахищених верств населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.